Hyppää pääsisältöön

Paladiinit

Stephanie D'Oustrac ja Topi Lehtipuu oopperassa Paladiinit
Stéphanie d'Oustrac ja Topi Lehtipuu Stephanie D'Oustrac ja Topi Lehtipuu oopperassa Paladiinit parrasvalot

Jean Philippe Rameaun 3-näytöksinen, taianomaisesti visualisoitu ooppera Pariisin Chatelet-teatterista kertoo ritari Atisin (Topi Lehtipuu) rakkaudesta kauniiseen Argieen (Stéphanie d'Oustrac), jota vanhempi mies Anselme pitää itselleen varattuna.

Atisin pääroolin laulaa tenori Topi Lehtipuu (s. 1971) ja Argiena on mezzosopraano Stéphanie d'Oustrac.
Ohjaaja José Montalvo tuottaa taidokkaasti lavalle teoksen vaatimia ihmeitä ja yllätyksiä videotekniikan avulla. Hän vastaa myös koreografiasta yhdessä Dominique Hervieun kanssa. Kapellimestari William Christie johtaa Les Arts Florissant -orkesteria. Esitys on taltio Rameau-oopperasta Pariisin Chatelet'sta toukokuulta 2004.

Ohjelma on nähty edellisen kerran kesällä 2014.

  • Rameau: Paladiinit, (Les Paladins), Ranska, 2004. Kapellimestari: William Christie. Ohjaus:José Montalvo.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa