Hyppää pääsisältöön

Kesäkino: Pitääkö mun kaikki hoitaa

Joanna Haartti kompastuneena kadulla rikkinäinen kukkaruukku vierellään, Santtu Karvonen ja lapset seisovat taustalla. Kuva lyhytelokuvasta Pitääkö mun kaikki hoitaa?.
Joanna Haartti kompastuneena kadulla rikkinäinen kukkaruukku vierellään, Santtu Karvonen ja lapset seisovat taustalla. Kuva lyhytelokuvasta Pitääkö mun kaikki hoitaa?. Kuva: Yle Kuvapalvelu Teeman Kesäkino,Joanna Haartti,Santtu Karvonen,lyhytelokuvat,Pitääkö mun kaikki hoitaa?,kesäkino

Teeman Kesäkino päättyy 23.8. komedian merkeissä. Illan elokuvissa Mies, joka ei osannut sanoa ei ja Kultainen vasikka naiset joutuvat hoitamaan kaiken – ainakin omasta mielestään. Aluksi nähdään lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? sekä sen tekijöiden Selma Vilhusen ja Kirsikka Saaren haastattelu.

Tavallisen suomalaisen perheen aamu muuttuu täydelliseksi kaaokseksi äidin muistaessa herätessään, että perheen tulee mitä kiiruimmin suoriutua ovesta ulos ja kirkkoon, jossa odottavat häät. Valitettavasti perheen isä on täysi tumpelo eikä saa edes paitaa päälleen sitä likaamatta. Lasten juhlavaatteet ovat kateissa, eikä häälahjaakaan löydy mistään.

Kaiken hoitaakseen ottavana äitinä ja tämän tossukkana miehenä nähdään mainiot näyttelijät Joanna Haartti ja Santtu Karvonen.

Hullunkurisen perheen hullunkurimuksellisesta päivästä kertova lyhytelokuva pääsi tänä keväänä Oscar-ehdokkaaksi saakka. Elokuvan takaa löytyvät kotimaisen elokuvan uusiksi toivoiksi salamavauhdilla nousseet ohjaaja Selma Vilhunen ja käsikirjoittaja Kirsikka Saari.

Lauantaina 23.8. klo 21.00

  • Pitääkö mun kaikki hoitaa, Suomi 2011. Ohjaus Selma Vilhunen. Näyttelijät Joanna Haartti, Santtu Karvonen, Ranja Omaheimo, Ella Toivoniemi, Jukka Kärkkäinen.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa