Hyppää pääsisältöön

Kesäkino 2014: Tyttöjen ilta

Elina Knihtilä (vas) ja Pirjo Lonka Reetta Aallon ohjaamassa lyhytelokuvassa Tyttöjen ilta. Yle kuvapalvelu.
Elina Knihtilä (vas.) ja Pirjo Lonka elokuvassa Tyttöjen ilta. Elina Knihtilä (vas) ja Pirjo Lonka Reetta Aallon ohjaamassa lyhytelokuvassa Tyttöjen ilta. Yle kuvapalvelu. Teeman Kesäkino,Elina Knihtilä,Pirjo Lonka,Tyttöjen ilta,Reetta Aalto

Kesäkinon perhesuhdeillan viisi elokuvaa 16.8. ovat Lauran huone, Regina ja miehet, Tyttöjen ilta, Pieni elokuva sisaruussuhteista ja Ruusutarha.

Tuttu tilanne monesta perheestä: keski-iän uhkaama äiti haluaisi vielä kerran kokea olevansa nuori, villi ja vapaa; murrosikäinen tytär tuskin malttaa odottaa aikuistumista. Reetta Aallon lyhytelokuvassa Tyttöjen ilta (2008) sekä äiti että tytär lähtevät eräänä perjantai-iltana etsimään itseään ja kasvamaan.

Illan aikana äiti ja tytär joutuvat kumpikin tahollaan ottamaan mittaa ystävyydestä ja rakkaudesta. Molemmat koettavat astua omien rajojensa ulkopuolelle, heikoin tuloksin. Ehkä tärkeintä on kuitenkin se, että he saavat mahdollisuuden löytää toisensa.

Rempseän Tyttöjen illan pääosissa nähdään Pirjo Lonka, Elina Knihtilä, Reena Immonen ja Jaana Pöllänen. Elokuvan kirjoitti Kirsikka Saari, joka käsikirjoitti myös Oscar-ehdokkaaksi yltäneen lyhytelokuvan Pitääkö mun kaikki hoitaa?

"Olen kotoisin Itä-Helsingistä ja kirjoittanut lähiöteineistä. Pienet urheat naiset, jotka menevät kajalit suorassa ja posket hileessä, ovat liikuttavia", Saari totesi TV1:n nettisivujen haastattelussa Tyttöjen illan tv-ensi-illan aikaan.

  • Tyttöjen ilta, Suomi 2008. Ohjaus Reetta Aalto. Näyttelijät Pirjo Lonka, Elina Knihtilä, Reena Immonen, Jaana Pöllänen. (8)

Lauantaina 16.8.2014 klo 23.10.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa