Hyppää pääsisältöön

Ville Klinga katsoi jalkapallon MM-kisoja auton akun voimalla

Ville Klinga on seurannut jalkapalloa pienestä pitäen. MM-matsien katsomisen vuoksi on joskus jouduttu kikkailemaan enemmänkin.

Ville Klinga // Kuva: Iida Korhonen

Ylen jalkapallon MM-kisalähetysten studioisäntä Ville Klinga kertoo YleX Aamun haastattelussa seuranneensa perheensä kanssa kisoja jo lapsena. Klingan ollessa 14-vuotias, perheen autosta irrotettiin akku, jotta he pystyivät katsomaan otteluita.

- Vuonna 1982 kisat olivat Espanjassa. Meillä on saaressa mökki, ja siihen aikaan siellä ei ollut sähköjä. Irrotimme perheen Saabista akun, joka vietiin soutuveneellä saareen. Akkuun laitettiin navat kiinni, ja faija viritteli siitä sähköt televisioon, Klinga muistelee.

Perhe seurasi Saksan ja Ranskan välistä ottelua, kunnes akun kesto alkoi heiketä.

- Kuva oli hyvä, mutta se pieneni ruudulla. Siirryimme kuvan pienentyessä vaan lähemmäs ja lähemmäs televisiota.

Akun käytön jälkeen auton käynnistyksen kanssa piti keplotella.

- Auto parkkeerattiin sellaiseen paikkaan, josta se oli helppo työntää aamulla käyntiin, Klinga kertoo.

Lähteet: YleX Aamu

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.