Hyppää pääsisältöön

J. Karjalainen - laulumies avoimena

Yle TV2:ssa nähtiin torstaina 26. joulukuuta 2013 J. Karjalaisen erityinen konserttitaltiointi. Studioyleisön edessä kuvatulla keikalla Karjalainen esitti bändinsä kanssa biisejä uransa varrelta, mukana myös 2013 ilmestyneen Et ole yksin -albumin kappaleita. Ainutlaatuisen keikan lisäksi ohjelmassa nähdään J. Karjalaisen haastattelu.

Aija Puurtisen tekemässä haastattelussa Karjalainen listaa suosikkikirjailijoitaan ja kertoo, löytyykö vanhoista biiseistään lauluja, joita hän ei mieluusti keikoilla esitä. Saamme myös tietää kuinka biisintekijän laulut kehittyvät ideoista valmiiksi teoksiksi ja varsinaisena kirsikkana kakun päälle mies esittää kitaran kanssa kuinka Hän- ja Missä se Väinö on? -kappaleet saivat alkunsa. Arvaatko, kumman kappaleen esiasteessa teksti kuului: "Mä aion voittaa Euroviisut / Kun siellä pärjää biisit pliisut / ja tästä tuli juuri sellainen"?

"Olen oppinut suomen kielen kuuntelemalla sitä ja musiikki on ihan samanlainen kieli", Karjalainen vertaa.