Hyppää pääsisältöön

Eveliina Tistelgren osallistuu crossfitin joukkuekilpailuun - treeniä alla vain viisi viikkoa

Espoon Barona Areenalla järjestetään tänään, 14. kesäkuuta, Suomen ensimmäiset crossfitin salien väliset joukkuekilpailut. Eveliina Tistelgren päätti osallistua joukkuekilpailuun testattuaan crossfitiä vain muutaman kerran.

Eveliina Tistelgren vieraili YleX Aamussa 13. kesäkuuta. // Kuva: YleX

Varsinainen urheilun monitaituri Eveliina Tistelgren on voittanut useita fitness-kisoja ja kilpaillut muissakin lajeissa. Muutaman kerran crossfitiä testattuaan Tistelgren lupautui mukaan lajin joukkuekisaan, vaikka aikaa treenaamiseen ennen kisoja olikin vain viisi viikkoa.

- Pitää aloittaa heti tehokkaasti, Tistelgren tuumaa YleX Aamun haastattelussa nauraen.

Tistelgren on kilpaillut ennen fitness-menestystään telinevoimistelijana, hiihtäjänä ja yleisurheilijana, joten hyvä pohjakunto, voima ja kehonhallinta on jo hankittu. Crossfit-kisoihin mukaan lähteminen oli alkujaan huumoria.

- Menin kokeilemaan crossfitiä salille ja meininki oli hyvä. Salilla yksi joukkue oli ilman naispuolista kisaajaa, ja karsinnat kisoihin oli tulossa seuraavana viikonloppuna. Lähdettiin mukaan vitsillä. Ei uskottu, että olisi päästy läpi karsinnoista, mutta päästiin, Tistelgren kertoo.

Tänään Espoon Barona Areenalla käytävissä crossfitin joukkuekisoissa eri crossfit-salien joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan. Kukin joukkue koostuu neljästä jäsenestä: kahdesta naisesta ja kahdesta miehestä. Kilpailussa vastaan voi tulla mitä tahansa käsillä kävelystä maastavetoihin ja juoksuun.

- Totta kai me lähdetään voittamaan, mutta jos nyt ainakin finaaliin pääsisi. Silloin saisi olla mukana koko päivän, sanoo Tistelgren.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Lähteet: YleX Aamu

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.