Hyppää pääsisältöön

Elämää metsässä

Jimmy Doherty puumajansa edustalla sarjassa Elämää metsässä (Jimmy's Forest)
Jimmy Doherty Jimmy Doherty puumajansa edustalla sarjassa Elämää metsässä (Jimmy's Forest) Kuva: Phil Fisk jimmy doherty

Jimmy Doherty on Teemalta tuttu brittiläinen maanviljelijä ja tiedeohjelmien toimittaja. Uudessa sarjassa hän muuttaa asumaan varsinaiseen unelmataloon: kahden mahtavan tammen varassa lepäävään puumajaan.

Jimmy seuraa majastaan vuodenaikojen kulkua keväästä talveen englantilaismetsässä. Majasta lähtee riippusiltoja ja köysiratoja, joita pitkin pääsee tarkkailemaan läheltä metsän asujaimien salaisia elämiä latvuksista aluskasvillisuuteen. Majan lisärakennuksena Jimmyllä on laboratorio, jossa hän voi paneutua syvällisemmin metsän biologiaan, ekologiaan ja myös sosiaaliseen historiaan.

Keväällä Jimmy muun muassa oppii sammuttamaan janonsa suoraan puusta ja riitelee oravien kanssa. Maantiellä kuolleesta mäyrästä hän laittaa itselleen evästä.

Kesällä Jimmy päättää tutustua tarkemmin lähistöllä olevaan isoon mäyrien luolastoon. Mäyrien yhyttäminen kotoaan on melkoinen haaste. Kesällä Jimmyn luona vierailee hahmoja muinaisuudesta: druideja ja kivikautinen mies, jonka kanssa nautitaan perinneruokaa.

Syksyllä pohjoinen metsä on täynnä syötävää, sen kun osaa etsiä ja jaksaa kerätä. Tammen pahkoista Jimmy eristää tanniinia, jota tarvitaan perinteisen musteen valmistukseen.

Talvella lumi peittää metsänpohjan, ja hangen pinta risteilee eläinten ja lintujen jälkiä. Yksi metsän asukkaista on kaikkea muuta kuin toivottu. Viimeisessä osassa Jimmy myös näyttää, miten yövytään tulilla Yukonin tapaan.

 • Elämää metsässä (Jimmy’s Forest), Britannia 2012. Tuotanto Channel 4
Kommentit
 • Rajat ovat ihmisen ongelma, kirjallisuus on niistä vapaa

  Rakennukset sortuvat, mutta kirjallisuus on kaikkialla.

  Kirjallisuus on muuttolintujen parvi ja nyt se lentää Helsinkiin. Helsinki Litin lava on hyvä paikka laskeutua, myös uusille sukupolville, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi. Helsinki Lit suorana Ylen kanavilla 17.–18.5.2019

 • Teeman kesän 2019 elokuvat

  Leffateemoina mm. westernit, Jean Cocteau ja Jerry Lewis.

  Teema esittää kesällä mm. lännenfilmejä lauantaisin, Jerry Lewisin komedioita ja Jean Cocteaun klassikkoja.

 • Teeman kesä 2019 on länkkärikesä

  Westerneitä klassisesta moderniin lauantaisin.

  Teeman kesä 2019 on länkkärikesä. Lännenfilmejä esitetään joka lauantai-ilta kesäkuun alusta elokuun loppuun: klassikkoja, harvinaisia kulttifilmejä ja kiisteltyjäkin mestariteoksia.

Yle Teema