Hyppää pääsisältöön

Elämää metsässä

Jimmy Doherty puumajansa edustalla sarjassa Elämää metsässä (Jimmy's Forest)
Jimmy Doherty Jimmy Doherty puumajansa edustalla sarjassa Elämää metsässä (Jimmy's Forest) Kuva: Phil Fisk jimmy doherty

Jimmy Doherty on Teemalta tuttu brittiläinen maanviljelijä ja tiedeohjelmien toimittaja. Uudessa sarjassa hän muuttaa asumaan varsinaiseen unelmataloon: kahden mahtavan tammen varassa lepäävään puumajaan.

Jimmy seuraa majastaan vuodenaikojen kulkua keväästä talveen englantilaismetsässä. Majasta lähtee riippusiltoja ja köysiratoja, joita pitkin pääsee tarkkailemaan läheltä metsän asujaimien salaisia elämiä latvuksista aluskasvillisuuteen. Majan lisärakennuksena Jimmyllä on laboratorio, jossa hän voi paneutua syvällisemmin metsän biologiaan, ekologiaan ja myös sosiaaliseen historiaan.

Keväällä Jimmy muun muassa oppii sammuttamaan janonsa suoraan puusta ja riitelee oravien kanssa. Maantiellä kuolleesta mäyrästä hän laittaa itselleen evästä.

Kesällä Jimmy päättää tutustua tarkemmin lähistöllä olevaan isoon mäyrien luolastoon. Mäyrien yhyttäminen kotoaan on melkoinen haaste. Kesällä Jimmyn luona vierailee hahmoja muinaisuudesta: druideja ja kivikautinen mies, jonka kanssa nautitaan perinneruokaa.

Syksyllä pohjoinen metsä on täynnä syötävää, sen kun osaa etsiä ja jaksaa kerätä. Tammen pahkoista Jimmy eristää tanniinia, jota tarvitaan perinteisen musteen valmistukseen.

Talvella lumi peittää metsänpohjan, ja hangen pinta risteilee eläinten ja lintujen jälkiä. Yksi metsän asukkaista on kaikkea muuta kuin toivottu. Viimeisessä osassa Jimmy myös näyttää, miten yövytään tulilla Yukonin tapaan.

  • Elämää metsässä (Jimmy’s Forest), Britannia 2012. Tuotanto Channel 4
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa