Hyppää pääsisältöön

Ennen sateita

Ennen sateita. Kuvassa Linus Roache ja Nandita Das. Yle Kuvapalvelu
Ennen sateita. Kuvassa Linus Roache ja Nandita Das. Yle Kuvapalvelu Kuva: Ennen sateita. Kuvassa Linus Roache ja Nandita Das. Yle Kuvapalvelu ennen sateita

1930-luvun Intiaan sijoittuva värikylläinen kertomus perheellisestä brittimiehestä, joka antautuu suhteeseen paikallisen naisen kanssa.

Santosh Sivanin draama kielletystä rakkaudesta sijoittuu 1930-luvun Intiaan, jossa eletään yhä brittiläisen vallan alla mutta nouseva kansallismielisyys luo levotonta ilmapiiriä.

Niemimaan länsirannikolla brittiläinen maantieinsinööri ja intialaisnainen, tahoillaan naimisissa kumpikin, rakastuvat toisiinsa. Kun suhde paljastuu paikallisille, kummankin henki on vaarassa. Välikäteen joutuu insinöörin avustaja, ihanteikas nuorimies, joka on kotoisin samasta kylästä naisen kanssa.

Elokuvan pohjana on osa israelilaisesta episodielokuvasta Asphalt Zadov.

 • Ennen sateita (Before the Rains), Intia/Britannia 2007 Ohjaaja: Santosh Sivan. Pääosissa: Linus Roache, Nandita Das, Rahul Bose, Jennifer Ehle
 • Lapset aikuisten maailmassa – Teeman elokuvia joulukuussa

  Lapset avaavat näkökulmia maailman nurinkurisuuteen.

  Joulukuussa ja tammikuussa Teeman Kino Klassikko ja perjantain Kino esittävät vanhoja ja uusia elokuvia ajattomasta aiheesta. Lapset avaavat aina palkitsevan näkökulman aikuisten maailmaan ja sen nurinkurisuuteen ja epäkohtiin, koulukiusaamisesta maailmansotiin.

 • Teeman joulun lahjapaketit 2019

  Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

  Teeman jouluun kuuluvat lahjapaketit, joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12! Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

 • 70 vuotta suljettu ovi aukesi

  Dokumenttielokuva avaa oven Jugoslavian historiaan.

  Mila Turajlić valottaa dokumentissaan Jugoslavian historiaa oman perheensä kautta.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa