Hyppää pääsisältöön

Koodaaminen tulee kouluihin

Vuonna 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman mukaan ohjelmointia aletaan opettaa osana matematiikkaa Suomen peruskouluissa.

Tietokone // Kuva: EPA/ROLEX DELA PENA

Vuodesta 2016 lähtien jokainen suomalainen peruskoululainen pääsee opetussuunnitelmamuutoksen myötä syventymään koodauksen saloihin koulun penkillä.

Jo ennen perusopetuksen uudistamista toimeen ovat jo tarttuneet yksityiset yritykset, jotka ovat järjestäneet koodauskouluja ja kerhoja lapsille. Esimerkiksi Espoon Perkkaanpuiston koulun oppilaat ovat voineet tutustua koodaukseen kevään ajan.

- Lapset oppivat nopeasti ja ovat jo tottuneet siihen, miten kaikkia elektronisia laitteita käytetään. Yllätyin siitä, miten nopeasti kaikki pystyivät tekemään ne tehtävät, joita annoin, koodauskerhon vetäjä Marko Klemetti kertoo.

Opettajien ja oppilaiden apuna ohjelmoinnin ymmärtämisessä tarjoaa kesäkuun alussa Juhani Mykkäsen ja Linda Liukkaan kirjoittama Koodi2016-opas.

- Ihan samalla lailla kun me opetetaan biologiaa tai fysiikkaa koululaisille peruskoulussa, on samalla tavalla yleissivistystä ymmärtää että miten tietokoneelle puhutaan, Liukas sanoo.

Lue koko artikkeli Yle Uutisten verkkosivuilta.

Lähteet: Yle Uutiset