Hyppää pääsisältöön

Sarah Kivi ja lavalle paisuva Non-Orchestra

Sarah Kivi & Non-orchestra on laulaja Sarah Kiven ja Non Person aliaksen taakse naamioituvan Niclas Kristianssonin yhteisprojekti, joka vuoden 2013 Flow Festivalin lavalla paisui isoksi liveorkesteriksi.

"Se on aika haastavaa saada noinkin iso bändi toimimaan yhteen silleen, että se toimii pakettina eikä hajoa käsiin. Jos nyt saatiin tämmöistä aikaan niin vuoden päästä saadaan jotain aivan kreisiä aikaan", kertoi Kivi Flow'n keikastaan Harri Hakasen haastattelussa.

Kristianssonilla on tausta elektronisessa musiikissa. Kylmää maailmaa -kappaleeseen hän onkin luonut jännittäviä äänimaailmoja synkän sanoituksen kumppaniksi.

"Kyllähän meillä on ollut tapana aika hitailla tempoilla mennä. Semmoista jonkunlaista hartautta siinä musiikissa ehkä on", Kristiansson pohtii musiikkiaan.

Teksti: Juhana Säilynoja

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto