Hyppää pääsisältöön

Benny Törnroos: Käy Muumilaaksoon

Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan tunnuskappale on laulaja Benny Törnroosin esittämistä kappaleista tunnetuin. Törnroos esitti kappaleen Jani Uhleniuksen orkesterin kanssa Huomentelevisiossa vuonna 1992.

Käy Muumilaaksoon on hollantilaisen Pierre Kartnerin sävellys. Kappale on sävelletty vuonna 1990 alkaneen japanilais-suomalaisen Muumi-animaatiosarjan tunnukseksi. Laulaja Benny Törnroos esitti kappaleen sarjan suomen- ja ruotsinkielisissä dubbauksissa.

Törnroosille kappaleesta tuli suuri hitti ja hän levytti vuonna 1992 myös muita Muumi-aiheisia lauluja sisältäneen levyn, josta sai kultalevyn vuotta myöhemmin. Laulaja on myös keikkaillut Törnroos & Muumit -nimisellä kokoonpanolla.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto