Hyppää pääsisältöön

K-X-P ja hemmoteltu Helsingin yleisö

Op:l Bastardsista tuttujen Timo Kaukolammen ja Tuomo Purasen vetämä elektroninen rokkibändi K-X-P odotti kaksijakoisin fiiliksin keikkaansa vuoden 2013 Flow Festivalilla, mutta tuloksena oli syvätunnelmainen telttakeikka, joka vei yleisön mukanaan. Kulttiyhtye hypnotisoi myös Sideways-yleisön maagisella musiikillaan kesällä 2018.

"Helsinki on sellainen jännä paikka, että varmaan parhaimmat ja kauheimmat keikat soittaa täällä. Se on joku tuollainen kotikenttäpaine, kun jengi on niin hemmoteltu kaikella ohjelmalla ja bändeillä, että ne ei arvosta semmosia juttuja, jotka tapahtuu nyt. Ne arvostaa sitten ku se loppuu", kertoi Kaukolampi Yle liven haastattelussa Flow-keikan jälkeen. Yle liven Flow-festaripaketissa nähtiin Staring at the Moon -kappale.

Tietolaatikko

K-X-P oli aiemmin nimeltään K-N-P, mutta kun rumpali Anssi Nykäsen muut kiireet estivät häntä osallistumasta täysipainoisesti yhtyeeseen, muuttui nimi ja Nykäsen lisäksi keikoille rumpaloimaan tuli Tomi Leppänen.