Hyppää pääsisältöön

Keisarikunta – elokuva musiikista ja rakkaudesta 50-luvun Kotkassa

Keisarikunta, Maria Ylipää, Mikko Leppilampi, yle tv1
Rempo (Mikko Leppilampi) on Kotkan kovin rumpali. Tyttöystävä Aila (Maria Ylipää) haaveilee omasta kampaamosta. Keisarikunta, Maria Ylipää, Mikko Leppilampi, yle tv1 mikko leppilampi

TV1 tiistaina 1.5.2018 klo 13.25 - 15.00
Katsottavissa Areenassa

Elokuva Keisarikunta kertoo kuuluisan jazz-ravintola Fennian muusikoista, ystävyydestä, rakkaudesta ja kiihkeästä elämänrytmistä Kotkan satamakaupungissa 1950-luvun puolivälissä.

Parikymppinen kihlapari Rempo (Mikko Leppilampi) ja Aila (Maria Ylipää) työskentelevät satamassa ja säästävät Ailan jo valmiiksi katsomaa kampaamoa varten.

Heillä on alivuokralaisena muusikkoystävänsä Kinkku (Tuomas Uusitalo). Samassa pihapiirissä asuu Rempon mummu Amanda (Anja Pohjola), nuorenparin tuki ja turva.

Soittoruokalan tähden

Rempo esittelee verstaalla rumpalintaitojaan nuorelle Ekille (Olavi Uusivirta) ja Junnulle (Sampo Sarkola) ja saa potkut. Rempo joutuu kauppamaan rumpunsa ja levynsä. Kampaamon hankkiminen lykkääntyy.

Tapahtumat johtavat Rempon ja vanhan kaverin, pianisti Ollin (Mikko Nousiainen) yhteen. Olli innostaa ystäväänsä ryhtymään soittajaksi ja mukaan heikosti menestyvään Fennia-ravintolaan. Haaveena on tehdä ravintolasta menestyvä soittoruokala.

Elokuva palkittiin parhaasta puvustuksesta Jussi-palkinnolla vuonna 2005.

Ohjaus: Pekka Mandart. Kuvaus: Kari Sohlberg. Leikkaus: Jari Innanen. Musiikki: Marzi Nyman. Tuotanto: Mandart Entertainment Oy, 2004. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2016.

Lisää ohjelmasta