Hyppää pääsisältöön

Pride-viikko Ylellä - vahva panos ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun

Tyttö kertoo vanhemmilleen, pojat joutuvat kadulle, miespari saa lapsen.

Mistä syntyy homofobia, minkälaista on olla seksuaalivähemmistöön kuuluva urheilija, miten Suomessa suhtauduttiin homoihin 60-luvulla? Pride-teema näkyy Ylen kanavilla kesäkuun viimeisen viikon ajan.

Kansainvälisia dokumentteja, tv-ensi-iltoja, kotimaisia keskusteluja, draamaa. Conchita, Almodóvar, Stephen Fry, Jani Toivola, Susanna Helke ja kymmenet muut. Kaikki ihmisoikeusasialla Ylen Pride-viikolla.

Pride-viikon sisältökokonaisuuksien tarkoituksena on lisätä tietoa ja sitä kautta ymmärrystä ja edistää suvaitsevaisuutta. Pride-viikko auttaa ihmisiä kohtaamaan oudon ja erilaisen, rohkaisee olemaan oma itsensä ja hyväksymään lähimmäinen sellaisena kuin hän on.

Teemaviikon tehtävänä on myös hälventää häpeää ja ahdistusta, kertoa ja kuvata iloa, jonka kokee, kun on hyväksytty ja ylpeä omasta erilaisuudestaan.

Aihekokonaisuutta lähestytään monella eri kerrontatavalla: dokumentein, henkilökuvin, haastatteluohjelmin, komedian ja eurooppalaisen laatuelokuvan keinoin. Mukana on sekä kansainvälisiä että kotimaisia ohjelmia, nuoria ja iäkkäämpiä ihmisiä ja arkistokatsaus vuosikymmenien takaiseen Suomeen.

Yle Puheessa käy viikon aikana vieraita yhteiskunnan eri sektoreilta puhumassa esim. seksuaalivähemmistöistä työelämässä ja urheilujoukkueissa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöasiat ovat ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja sekä Suomessa että globaalisti. Yle haluaa ottaa osaa keskusteluun vähemmistöjen asemasta.

Marika Kecskeméti, ohjelmapäällikkö, Yle Teema

Jonna Ferm, ohjelmapäällikkö, Yle Puhe

Reijo Perälä, ohjelmapäällikkö, Yle Areena ja Elävä arkisto

Kommentit
  • Yle on humanistien ykkönen

    IT-alan opiskelijoille Yle on media-alan ihannetyönantaja.

    Yle on humanististen alojen ihannetyönantaja. Myös IT-alan opiskelijoiden keskuudessa Yleä pidetään ihanteellisimpana työnantajana mediatoimialalla.

  • Reeta Kivihalme Ylen ajankohtaistoimituksen päälliköksi

    Kivihalme aloittaa tehtävässä toukokuun lopussa.

    Ylen ajankohtaistoimituksen päälliköksi on nimitetty Reeta Kivihalme. Hän aloittaa tehtävässä toukokuun lopussa, kun nykyinen päällikkö Riitta Pihlajamäki jää eläkkeelle.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua