Hyppää pääsisältöön

Kun värillä on väliä

Mies ja nainen juontaa
Piia ja Peltsi juontavat Tangomarkkinat 2014 Mies ja nainen juontaa Kuva: YLE / Salla Mäkipelto anne-mari pahkala

Huh, nyt on Finaalin karsinta juhlittu ja projektimme ensimmäinen vaihe suoritettu hyvillä mielin. Mitä piditte? Osan kanssa jo vaihdoimmekin ajatuksia edellisen kirjoituksen yhteydessä. Tahdon kertoa teille kaikille miten mukavaa on, että olette matkassani! Kommentoikaa, kysykää ja jakakaa ajatuksianne rohkeasti! Piian puku sai paljon positiivista palautetta varsinkin raikkaasta ja kesäisestä väristään, mutta uutta kirjoitusta hahmotellessani kävinkin pohtimaan, mitä tapahtuisi jos värit katoaisivatkin kokonaan?

Olen saanut palautetta ja itsekin koen, että tyylilleni ominaista on hyvin rohkeakin värien käyttö. Tätä kirjoittaessani pohdiskelin sitä, miten visuaalinen muoto ja inspiraatio väreineen suunnitelmiini syntyvät. Usein vastaus syntyykin tunteesta, kokemuksesta ja siitä, miten aistia herkästi itseä ympärillä olevia asioita ja tapahtumia. Edellisen kirjoituksen lopetuksessa lupasin seuraavalle puvulle dramatiikkaa isolla D:llä, mutta nyt kuitenkin kysyisinkin teiltä, mitä ajatuksia nuo sanani teissä herättivät. Jos lupaan dramatiikkaa, tuoko sen mieleenne esimerkiksi jonkin tietynlaisen värin? Entä, jos lupaan sitä vielä isolla D:llä?

Sakset ja kangasta
Sakset ja kangasta Kuva: Anne-Mari Pahkala kangas

Piia Pasasen Kuningasfinaalin pukua on alettu muotoilemaan studiollamme, se odottaa juuri seuraavaa sovitustaan. Puku tulee tavallaan kyllä olemaan sisarellinen ensimmäiselle puvulle, mutta siinä tulee olemaan muotokieleltään hyvin erilainen fiilis.

Tämän puvun syvyys itselleni suunnittelijana on vielä hieman läheisempi kuin ensimmäisen, meillä on nimittäin haasteena suunnitella ja toteuttaa myös korut Piian molempiin tuleviin kokonaisuuksiin. Minulla on ollut aiemminkin mahdollisuus ja kunnia suunnitella tämän kaltaisella yhteistyöllä esimerkiksi Linnan juhliin, joten Tangomarkkinoiden miljöö sopii näille ylellisiksi kutsumilleni suunnitelmille oikein hyvin.

Avaa Instagram postaus

Aion ottaa teidät mukaani myös korujen suunnittelun ja valmistuksen vaiheisiin, mutta vasta seuraavassa kirjoituksessa. Paljastan kuitenkin jo, etten todellakaan tässäkään vaiheessa ole yksin – korut visuaalisesti kanssani toteuttaa huippulahjakas lasinpuhaltaja Joonas Laakso Lasismilta, joka myös teknisesti toteuttaa lasimuotoilun tuleviin koruihin. Ensi kerralla käydään siis seuraamassa ja ihmettelemässä hieman lasinpuhallusta Riihimäen historiallisen lasitehtaan tiloissa, Lasismilla! Korujen hopeaosien viimeistelytyön tulee tekemään Ekorun taitava metalliartesaani Laura Saarivuori-Eskola!

Avaa Instagram postaus
Kuva: Designer Anne-Mari Pahkala / Photographer Luiza Lehtinen / Model Yacine Samb / MUAH Anne Flink Make Up

Nyt heitänkin viikon ajaksi pallon teille! Lupasin Piia Pasasen seuraavassa puvussa tulevan olemaan dramatiikkaa isolla D:llä. Minkä värinen on Piian seuraava puku Kuningasfinaalissa 10.7.?

Osallistu kilpailuun ja voita itsellesi nämä suunnittelemani Day Dreamer korvakorut! Korut ovat huonekaluteollisuuden ylijäämämateriaalia, ne on laserleikattu Riihimäellä ja käsinmaalattu Tampereella – todellista lähituotantoa! Arvo 32e. (Osallistumislomake tekstin lopussa).

Avaa Instagram postaus

Onneksi kaikki ei kuitenkaan ole niin mustavalkoista! Ensi viikolla palataan nauttimaan värien maailmasta!

Rakkaudella, Anne-Mari

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Silkkiä ja säveliä

Anne-Mari Pahkala suunnittelee Piia Pasasen iltapuvut Tangomarkkinoille. Tässä blogissa näet vaatemuotoilijan silmin, kuinka asukokonaisuudet valmistuvat suoriin TV-lähetyksiin.
annemaripahkala.fi

Anne-Mari Pahkala Instagramissa

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

 • Finaaliviikko - jäähyväiset

  Viime viikot ovat olleet aika hulinaa, mutta niin asut kuin korutkin ovat viimeinkin valmiita tositoimiin finaaleja varten! Osaltani tämä tarkoittaa sitä, että tältä erää on aika jättää jäähyväiset niin blogille kuin teille lukijoille, toivottavasti viihdyitte matkassani. Silti ennen mitään muuta, haluan toivottaa suuresti onnea kaikille finaalien kilpailijoille, niin naisille kuin miehille! Paljon onnea ja tsemppiä tulevaan! Rakkaudella, Anne-Mari

 • Tangon argentiinalainen alkuperä pukujen inspiraationa

  On viikko aikaa finaaliin! Tämä viikko on pitänyt sisällään viimeisen pukujen sovituksen ja paljon muuta valmistelua finaaleja varten. Joonas Laakso viimeistelee Piia Pasasen kuningasfinaalin tulevaan asuun kuuluvia punaisia kyyneleen muotoisia lasikoruja. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Punainen on Kuningasfinaalin väri

  Viime viikolla julistettiin kilpailu tulevaan Piia Pasasen puvun väriin liittyen. Voittaja on ratkennut ja oikea vastaus on tietenkin voimakas tomaatin punainen! Viime päivät olen viimeistellyt tulevien suorien lähetysten pukuja. Lisäksi tällä viikolla on aloitettu korujen suunnittelu ja lasinpuhallus. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Kun värillä on väliä

  Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan?

  Piian puku finaalin karsinnassa sai paljon positiivista palautetta varsinkin raikkaasta ja kesäisestä väristään. Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan? Arvaa Piian puvun väri ja osallistu arvontaan! Palkintona design-korvakorut. Rakkaudella, Anne-Mari