Hyppää pääsisältöön

Michaelin lammasmakkara

Paul Svensson ja Michael Björklund Strömsön saunaillassa.
Paul Svensson ja Michael Björklund Strömsön saunaillassa. Kuva: Yle/Siv Wester makkara

Michael Björklundin valmistama lammasmakkara Strömsön saunaillassa.

Määrä: 10 henkilöä - valmistusaika: 60 minuuttia

500 g porsaan kylkeä
2,5 kg lampaan jauhelihaa
suolaa
pippuria
¼ dl timjamia
¼ dl rosmariinia
½ valkosipulia
5 keltasipulia
1 ½ punaista chiliä
noin 3 ½ dl vettä
lampaansuolta

lihamylly
makkaraprässi
puuvillanarua

Jauha porsaan kylki lihamyllyllä ja sekoita se lampaan jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Silppua timjami, rosmariini, valkosipulinkynnet, keltasipulit ja chilit, lisää ne massaan ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi vettä, kunnes koostumus on sopiva. Pursota makkaramassa lampaansuoleen ja sido makkarat puuvillanarulla. Keitä makkarat ja grillaa tai paista ne pannulla.

Resepti: Michael Björklund
Suomennos: Jenna Yli-Knuuttila

  • Sinustako Strömsön juontaja?

    Haussa kaksikielinen juontaja Strömsö-tiimin vahvistukseksi.

    Strömsö hakee kaksikielistä juontajaa tiiminsä vahvistukseksi. Hakuaikaa on 17.9.2017 asti.

  • Strömsön puutarhailta - tässä illan ohjelma!

    Voit katsoa aikataulua kännykästä.

    Strömsön puutarhailta tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa moneen puutarhamakuun ja tarpeeseen. Voit tulla paikalle kun sinulle sopii klo 16-21 välillä. Katso omat kiinnostuksen kohteet tästä!

  • Eräilyä pimeässä kopissa

    Leikkaaja nauttii luonnosta myös neljän seinän sisällä.

    Tv-ohjelmaa leikataan enimmäkseen yksin pimeässä huoneessa, mutta ruudun kautta maisemat ja luontoelämykset tavoittivat myös leikkaaja Sami Kivimäen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua