Hyppää pääsisältöön

Skoonelainen herkkumakkara

Paul Svensson ja Michael Björklund Strömsön saunaillassa.
Paul Svensson ja Michael Björklund Strömsön saunaillassa. Kuva: Yle/Siv Wester makkara

Paul Svenssonin valmistama skoonelainen herkkumakkara Strömsön saunaillassa.

Määrä: 10 henkilöä, 15 makkaraa - valmistusaika: 60 minuuttia

15 karhunlaukanlehteä
250 g hienoksi jauhettua lampaan jauhelihaa
750 g karkeaksi jauhettua lampaan jauhelihaa
250 g pekonia karkeaksi pilkottuna
500 g lampaan paistia kuutioiksi leikattuna
80 g lardoa/silavaa hienoksi jauhettuna
250 g herkkutatteja tai herkkusieniä sipulin kanssa paistettuina
10 g suolaa kiloa kohti
rosmariinia
timjamia
2 ½ dl kana- tai lammaslientä
mustapippuria
10 metriä ohutta porsaansuolta

lihamylly
makkaraprässi, jossa on veivi

Paista karhunlaukanlehdet nopeasti paistinpannulla ja puserra niistä vesi pois. Jauha ne sitten lihan kanssa. Jauha lihat, silava ja sienet sopivan hienoiksi lihamyllyllä ja viilennä ne kunnolla (etenkin silava ja sienet). Sekoita lihan joukkoon suola ja sitten muut ainekset. Lisää lopuksi joukkoon liemi ja mausta mustapippurilla. Pursota makkaramassa porsaansuoleen. Varo, ettet pursota suolta liian täyteen ja ettei makkaroihin synny ilmakuplia. Grillaa makkarat ja nauti.

Resepti: Paul Svensson
Suomennos: Jenna Yli-Knuuttila

  • Sinustako Strömsön juontaja?

    Haussa kaksikielinen juontaja Strömsö-tiimin vahvistukseksi.

    Strömsö hakee kaksikielistä juontajaa tiiminsä vahvistukseksi. Hakuaikaa on 17.9.2017 asti.

  • Strömsön puutarhailta - tässä illan ohjelma!

    Voit katsoa aikataulua kännykästä.

    Strömsön puutarhailta tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa moneen puutarhamakuun ja tarpeeseen. Voit tulla paikalle kun sinulle sopii klo 16-21 välillä. Katso omat kiinnostuksen kohteet tästä!

  • Eräilyä pimeässä kopissa

    Leikkaaja nauttii luonnosta myös neljän seinän sisällä.

    Tv-ohjelmaa leikataan enimmäkseen yksin pimeässä huoneessa, mutta ruudun kautta maisemat ja luontoelämykset tavoittivat myös leikkaaja Sami Kivimäen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua