Hyppää pääsisältöön

Suomen rannikon eksotiikkaa espanjaksi

Vuonna 1961 valmistuneessa matkailuelokuvassa tutustutaan Suomen eteläiseen rannikkoon ja saaristoon espanjankielisen selostuksen opastamana. Meren aavoilta rannoille ja saarille matkaa johdattaa ilmassa liitelevä lokki.

Fennada-Filmin elokuvassa pääsemme vieraisille Pyhtään Kaunissaareen, Kotkaan, Porvooseen, Helsinkiin, Raaseporiin, Hankoon, Ahvenanmaalle ja Turkuun, jossa vierailevat samaan aikaan itse Kekkosetkin.

Espanjankielisessä esittelyssä Suomi näyttäytyy kesäisen kutsuvana. Matkailijaa viedään kalastajakyliin, kesämökille mustikoita syömään ja saunomaan, uimarannalle, rannikkokaupunkien toreille ja vesireiteille kantosiipi-, rahti-, risteily- ja sota-alusten, purje-, moottori- ja postiveneiden sekä autolauttojen matkaan.

Saaristossa ja rannikolla suomalaiset kokoontuvat verkkoja kokemaan, promootioon, ulkoilmajumalanpalvelukseen ja juhannussalkoa rakentamaan. Suomi on kaunis ja omalaatuinen!

¡Bienvenidos a Finlandia!

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit