Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Uncle Tan

Olen tamperelainen elektropop-artisti. Musiikissani on vaikutteita mm. afrorytmeistä, popista ja elektronisesta musiikista. Suomalaisuus kuuluu musiikissa tiettynä melankoliana. Haluan rikkoa genrerajoja enkä aio kumarrella esikuvia, vaan haluan luoda täysin uudenlaista, kansainvälistä musiikkia. Musiikillisia esikuviani ovat mm. David Bowie, Stevie Wonder, Kate Bush ja Paavoharju muutamia mainitakseni. Aiemmin olen soittanut ja säveltänyt mm. karibialaista ja afrikkalaista musiikkia muissa kokoonpanoissa.

Uncle Tan // Kuva: YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Tampere

Musiikkityyli: Electro / R&B / Afro / Pop

Perustamisvuosi: 2010

Kokoonpano: Uncle Tan säveltää, sanoittaa, sovittaa, tuottaa, miksaa, masteroi, markkinoi, soittaa instrumentit ja tekee osan grafiikoista. Vierailevia soittajia käytetään harkinnan mukaan.

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Kuplivaa ja hämyistä tunnelmaa, joka sekoittaa mielenkiintoisesti karibian ja afrikan rytmejä vahvasti efektöityyn lauluun ja elektropoppiin.

Vielä odotamme:

Efektien välistä olisi kiva kuulla myös Tanin luonnollista lauluääntä. Tumman kutsuva tunnelmaa on viekotteleva, mutta sen ote kirpoaa loppua kohti. Enemmän monipuolisuutta ja koukkua kappaleisiin, etteivät ne käy liian monotonisiksi.

Kristallipallo:

Uncle Tanilla tuntuu olevan jalka jo Tampereen afrikkalaismusiikkipiirien oven välissä, joten keikkailu vanhojen tuttujen kanssa kannattaa. Uncle Tan voisi yhtä hyvin käydä luomassa tunnelmaa myös Sin Cos Tanin tai toisaalta vaikka Lord Estin lämppärinä, joten keikkojen kautta entistä kokeneempana uuden materiaalin kimppuun vain!