Hyppää pääsisältöön

Hiekkaa rantaviltillä

Kiveen piirretty aurinko
Kiveen piirretty aurinko Kuva: Michalina Piotrowska / stock.xchng kivi

Kesälomaan on viisi päivää.

Muutama täyteen ladattu, ylitöitä enteilevä päivä jäljellä. Sitten pakataan auto ja lähdetään juhannukseksi sukulaisiin. Ehdimmeköhän maalata olohuoneen ja korjata terassin rappuset? Keskiset, Viinikaiset ja Tuloset tulevat käymään. Haluan järjestää puutarhajuhlat. Niin, ja rapujuhlat! Pesen ikkunat. Makaan auringossa. Syön aamiaista terassilla ja luen lehden kannesta kanteen. Yhdet häätkin täytyy juhlia. Ja piipahtaa terassilla. Aion löytää aikaa ale-shoppailuun. Yhden viikon olemme matkalla. Lomalla on aikaa todella rentoutua.

Äiti sano että lomaan on viisi yötä. Se on kaikki mun tän käden sormet. Sitten me voidaan olla yhdessä kaikki päivät. Aamuisin ei tartte lähteä tarhaan, koska sinne on aina niin kiire. Mä haluisin uida. Ja olla äitin kaikussa riippukeikussa. Ja syödä isin kanssa jätskiä. Ja sitte hyppiä trampalla ja näyttää niille mun uuden tempun.

Ei se tekeminen tai aikaansaaminen, vaan se oleminen – yhdessä. Katsotaan lapsiamme ja kuunnella se vitsi, joka meille on kerrottu auton takapenkiltä muutamia kertoja aikaisemminkin. Nautitaan hiekkaisista varpaista rantaviltillä. Keinutaan lähipuistossa. Valutetaan jäätelöä sormille ja kerätään yhdessä mansikoita. Tulee aika, jolloin lapsemme eivät pyydä meitä pyörittämään hyppynarua, täyttämään vesipyssyjä tai kokoamaan palapelejä. Perhehali!

Vaikka loman ei pidä olla se ainoa aika vuodesta, kun on aikaa olla lapsen kanssa, on se silti aika jolloin siihen pitää olla aikaa.

Vähemmän täyteen ladattua, enemmän yhdessätekemisen kesää kaikille!