Hyppää pääsisältöön

Rap-artistit kuvaavat musiikkivideota Lahdessa – bongasitko räppärin?

Brädi, Aste, Ideaali & Jay Who?, Raappana, Nikke Ankara ja joukko muita suomiräpin tekijöitä ovat mukana kuvaamassa Lahti-aiheista musiikkivideota.

Brädi // Kuva: Alma Hätönen

Suomiräpin ja -reggaen eturivin artistit lyöttäytyvät juhannuksen jälkimainingeissa yhteen ja kuvaavat porukalla musiikkivideota kotikaupungissaan Lahdessa. Videota kuvataan maanantaina 23. kesäkuuta eri puolilla kaupunkia. Aiheesta kertoo Yle Uutiset.

Musiikkivideon aiheena on Lahti, ja kappaleella on tarkoitus tuoda esiin lahtelaista hiphop-kulttuuria sekä tekijöitä. Mukana ovat muun muassa Brädi, Aste, Ideaali & Jay Who?, Nikke Ankara, Raappana ja Kuoma.

Kappaleessa vierailee myös esimerkiksi vajaa vuosikymmen sitten Suomen hiphop-lavoilla Apollo-artistinimellä esiintynyt nykyinen Summer Up -festarijärjestäjä Martin Mustonen.

Biisin tuottaa maailmantähdillekin musiikkia tekevä MGI.

– Mietimme pitempään, että Lahdesta on niin monta kovaa tyyppiä, että olisi hieno tehdä yhdessä. Porukka oli helppo saada kasaan, ja kaikki olivat ideasta innoissaan, kertoo kappaleella mukana oleva Brädi.

Lahtelaiset räppärit ovat jo vuosia puhuneet kotikaupungistaan suomihiphopin pääkaupunkina. Myös yksi Suomen suosituimmista artisteista eli Cheek on viettänyt nuoruutensa Lahdessa – hän ei tosin tällä kertaa ole kappaleessa eikä videossa mukana.

Bongasitko musiikkivideokuvaukset Lahdessa? Nappaa kuva kännykällä ja lähetä se Yle Lahden toimitukseen: lahti@yle.fi

Lähteet: Yle Uutiset