Hyppää pääsisältöön

Voivatko serkut seurustella? Tätä mieltä ovat YleX:n kuuntelijat

Serkkujen välinen rakkaus herätti YleX Viikonlopun Suhdesopassa runsasta keskustelua puolesta ja vastaan.

Rakkauden lukkoja sillalla. // Kuva: IAN LANGSDON / EPA

YleX Viikonlopun Suhdesoppa ratkoo sunnuntaisin ihmissuhdekiemuroita. Tällä kertaa pohdittiin serkusten välistä rakkautta, joka kirvoitti paljon keskustelua. Nimimerkki Herkkuserkku halusi kysyä, onko serkun kanssa seurustelu väärin, koska oli ihastunut omaansa ja koki asiasta syyllisyyttä. Nimetön kommentoija tyynnytteli Herkkuserkun omantunnontuskaa.

- Tuo häpeäntunne on kaiketi kristillistä alkuperää ja lisäksi vielä melko outoa, tekopyhää kaksinaismoralismia. Minusta nämä ovat lähinnä suuntaa-antavia juttuja ja satunnaisina tapahtumina tuskin mitään kovin vaarallisia.

Suomen lainsäädännön mukaan serkut voivat solmia avioliiton keskenään. Tämän sukulaisrakkautta puoltavan mielipiteen ja huomion kävi jättämässä useampikin henkilö.

- Eikö serkun kanssa saa lain mukaan mennä naimisiinkin halutessaan? Lisäksi jos ei lapsia tee niin mitä väliä – hauskaa saa pitää kenen kanssa haluaa.

Osa kommentoijista koki serkkujen välisen rakkauden vaikeaksi ja piti sitä lähtökohtaisesti vääränä.

- Oma moraalini ei ainakaan antaisi seurustella serkkuni kanssa.. Serkutkin ovat sukulaisia ja sukulaisten kanssa ei ole suotavaa seurustella.

Eräällä kommentoijalla oli kosketuspintaa serkkurakkauteen omasta lähipiiristään.

- Kämppikseni seurustelee serkkunsa kanssa ja en vain voi hyväksyä sitä. Minulla on päällimmäisenä tunteena kyseisestä asiasta häpeä heidän puolestaan. En voisi kuvitella meneväni esimerkiksi heidän häihin, koska tuntisin oloni tosi epämukavaksi.

Suhdesopan lopputuloksena 66 prosenttia vastanneista piti serkkujen välistä seurustelua vääränä. Reilu kolmannes, 34 prosenttia oli kuitenkin sitä mieltä, että serkusten välinen ihmissuhde on suhde siinä missä mikä tahansa muukin.

Suhdesopan kommenttisatoineen löydät täältä.

Lähteet: YleX Viikonloppu