Hyppää pääsisältöön

Päiväkodin johtaja: MM-futaajat ovat kuin tarhan lapset

Jalkapallon MM-kisoissa on nähty tönimisiä, lyöntejä ja kampituksia, joiden seurauksena kohteeksi joutuneet pelaajat ovat huitoneet näyttävästi ja osoittaneet melkein kyynelein joutuneensa kiusatuksi – aivan kuten pikkulapset tekevät.

Luis Suarez näytti puraisseen Italian puolustaja Giorgio Chielliniä // Kuva: EPA/EMILIO LAVANDEIRA JR

MM-jalkapallokentällä on nähty erikoisia tönäisyjä ja kampituksia, joissa loukatuksi tulleet pelaajat ovat suurieleisesti yrittäneet saada yleisön ja tuomareiden huomion. YleX:n haastattelussa mikkeliläisen päiväkoti Röllin johtaja Kirsi Väisänen sanoo, että jalkapalloilijoiden käytös on verrattavissa lapsiin.

- Se muistuttaa aika paljon lasten käyttäytymistä. Lapset käyttäytyvät noin riitatilanteissa ja sellaisissa tilanteissa, kun lapsi ei oikein saa tahtoaan läpi tai lapsi tuntee, ettei häntä ymmärretä, kertoo Väisänen.

Uruguayn hyökkääjä Luis Suárez näytti puraisseen Italian puolustaja Giorgio Chielliniä tiistaisessa jalkapallon MM-kisaottelussa. Miten tämä tilanne hoidettaisiin päiväkodissa?

- Jos lapsi puree toista, niin tavalla tai toiselle tehdään lapselle selväksi, ettei toista ihmistä saa vahingoittaa. Jos sellaista on tehnyt, niin lapsi kantaa vastuun omista teoistaan. Lapsi selvittää asian ja pyytää anteeksi. Kun tilanne on käyty läpi, niin aikuinen vielä keskustelee lapsen kanssa siitä, ettei toista saa vahingoittaa.

Katso jalkapallon MM-kilpailujen Kisaopas Yle Urheilun verkkosivuilta.

Lue myös:

Orlando Bloom, Juhamatti Aaltonen ja Prince – futiksen MM-kisojen kaksoisolennot

Futiksen MM-kisoissa juhannustunnelmaa – seurakaverit vaihtoivat pelipaitojen ohella housutt

Futiksen MM-kisojen upeimmat maalit – katso silmähivelevän kauniit osumat

Lähteet: YleX Jälki-istunto