Hyppää pääsisältöön

Tuntematon humoristi tuunasi taideteoksen Jyväskylässä – kuvat

Keinuja-taideteos on kääntänyt katseita Jyväskylän Kuokkalan sillan alla jo yli kymmenen vuoden ajan. Viime viikonloppuna Keinuja oli saanut seuraa, kertoo Yle Uutiset.

Keinuja ja töllö // Kuva: Yle

Seppo Uuranmäen vuonna 2002 tekemä ympäristötaideteos Keinuja esittää sillan alla keinuvaa ihmishahmoa. Ohikulkijat huomasivat viikonloppuna taideteoksen saaneen mielenkiintoisen lisän, kun sen eteen oli ripustettu vanha tietokoneen näyttö. Monitori on ilmeisesti laskettu sillalta paikoilleen ja kiinnitetty kaiteeseen köydellä ja ketjulla. Taiteilija itse ei ole tapahtuneesta moksiskaan – päinvastoin.

- Tempaus on tehty jonkun muun toimesta ja hauskaltahan se kuulostaa, kun idea on riemukas ja lähtee teoksesta. Tuohan tuntuu siltä, että teosta on ikään kuin kehitetty eteenpäin, Uurnamäki kommentoi Yle Uutisille.

Keinuja ja töllö. // Kuva: Yle

Keinujan isä ei kuitenkaan halua nähdä vanhaa tietokoneen näyttöä pysyvänä osana teosta. Monitori vietiin Keinujan nenän edestä pois maanantaiaamuna kaupungin toimesta.

_Lue alkuperäinen uutinen Yle Uutisten sivuilta._

Lähteet: Yle Uutiset