Hyppää pääsisältöön

Leenan vastaanotto - Luopumisen vaikeudesta

ikääntynyt kahvikauppias tiskin takana
ikääntynyt kahvikauppias tiskin takana leena serlachius

Leenan kahvikauppa Töölössä on ollut kantaväestön suosiossa yli kolmekymmentä vuotta. Kaupassa on pari ylimääräistä tuolia, sillä Leenalle on helppo uskoutua elämän iloista ja murheista.

Leenan pienellä kivijalkapuodilla on suuri merkitys kaupunginosan kulttuurille, Leenan ystäväpiiriksi muuttuneille asiakkaille, ja ennen kaikkea Leenalle itselleen. Nyt kohta kahdeksankymppisen Leenan elämä on tullut käännekohtaan. Elämä ei voi olla pelkkää työtä, sanotaan. Mutta pitääkö tämä paikkaansa?

"Tämän päivän ihmiset ovat aika yksinäisiä", Leena toteaa. Arvoitukseksi jää, kuinka paljon hän tarkoittaa tällä myös itseään. Kahvikauppa on Leenalle ystäviä täynnä oleva olohuone. Voiko tästä kaikesta luopua? Käsikirjoitus ja ohjaus Erkki Määttänen.

Leena Serlachius

  • Syntyi Helsingissä vuonna 1937
  • Vietti lähes kaksi vuotta sotalapsena Ruotsissa
  • Muutti kansankoulun suoritettua kotoa ja meni töihin lähetiksi 15-vuotiaana
  • Perusti herkkukaupan Runeberginkadulle vuonna 1984
  • Toimi vuosina 1993-2004 kahvikaupan lisäksi Kansallisoopperan vaatesäilytyksessä
  • Eronnut, avoliitossa, yksi aikuinen poika

Vaiheessa -sarjassa kohtaamme ihmisiä, jotka ovat uuden elämänvaiheen kynnyksellä.
Sarja kuullaan Yle Radio Suomessa 21.7.-1.8.2014 arkipäivisin n. klo 13.35. Päähenkilöistä on tehty sekä radiodokumentti että dokumenttielokuva, joka julkaistaan Yle Areenassa samana päivänä.

Vaiheessa: Onnela, Töölön Tähti, Öllöläntie 156, Viimeinen kesä, Padon purkaja, Taiteilijasielu, Kaipuu Sisiliaan, Leenan vastaanotto, Luolamies, Unelmien nainen

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Vaiheessa - 10 erilaista elämänvalintaa