Hyppää pääsisältöön

Punainen on Kuningasfinaalin väri

Punainen kollaasikuva
Punainen kollaasikuva Kuva: Anne-Mari Pahkala lasi

Viime viikolla julistettiin kilpailu tulevaan Piia Pasasen pukuun liittyen. Viikko on mennyt ja kilpailu päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille! Tehtävänä oli arvata oikein Piia Pasasen Kuningasfinaaliin tulevan puvun väri. Oikea vastaus on voimakas tomaatin punainen! Arpaonni suosi tällä kertaa Pirgitiä ja palkinnoksi lähtee suunnittelemani Day Dreamer –korvakorut. Onnea!

Piia Pasasen kaikkien pukujen värit on suunniteltu ja valittu jo projektin alkutaipaleella. Värivalinnoille on visuaalisesti huolelliset perusteet ja niitä on pohdittu hyvin monista eri näkökulmista. Juuri tässä kyseisessä puvussa halusin hakea sensuellia, mutta voimakasta naisellisuutta ja dramaattisuutta, sillä onhan kyseessä tuleva Kuningasfinaali!

Tämän puvun moodboardiin inspiraatioksi keräsin täydeltä tulipunaisia ruusuja, liehuvaa silkkiä, kyyneleen muotoisia rubiineja, ja syvää tomaatin punaista värimaailmaa. Onneksi englantilaisella silkkien luottotoimittajallani oli valikoimissaan juuri tätä sävyä olevaa silkkiä! Tässä punaisessa on juuri sopiva häivähdys oranssin sävyä ja se tulisi sopimaan Piian omiin väreihin täydellisesti! Kuningasfinaali tulee olemaan 2014 vuoden Tangomarkkinoiden ensimmäinen suora lähetys, jossa tulee olemaan jännittynyt, kuuma, dramaattinen sekä musiikin täyteinen tunnelma.

Sakset ja punaista kangasta
Sakset ja punaista kangasta Kuva: Anne-Mari Pahkala kangas

Kun iltapukua on hahmoteltu ja muotoiltu studiollamme, vaatii se vielä muutaman sovituksen. Tällä hetkellä pukua on sovitettu kerran, ja se odottaa vielä viimeistä lopullista sovitustaan. Eksklusiiviset linjat malleissa ja teknisesti haastava silkki vaativat sekä valmistajaltaan kuin kantajaltaankin sovituskertoja, joissa viimeistellään puku täydellisesti kantajalleen istuvaksi. Kaiken on oltava täydellistä h-hetkeen mennessä!

Avaa Instagram postaus

Tämän kaltaisessa tilaisuudessa iltapuku tulee olemaan myös juontaja Piia Pasasen työvaate. Visuaalisuuden lisäksi on äärimmäisen tärkeää, että puvun kanssa on myös mielekästä liikkua ja esiintyä.

Avaa Instagram postaus
Moodboard inspiraatiot: Hehkua, dramatiikkaa, tulipunaisia ruusuja, silkkiä ja rubiineja.

Tällä viikollakin on siis tapahtunut paljon. Tulevien kahden suoran lähetyksen pukujen viimeistelytyön lisäksi, tällä viikolla on aloitettu myös tulevien korujen suunnittelu ja lasinpuhallus! Poikkesimme maanantaina Riihimäelllä Lasismilla, jossa lasinpuhaltaja Joonas Laakso työskenteli mystisen, yli tuhat asteisen kuuman lasimassan parissa, josta lopulta tulee muotoutumaan Piian upeat uniikit lasikorut. Oma kokemukseni tangosta on sen liittyminen voimakkaasti tunteikkaisiin sanoituksiin ja tulkintaan rakkaudesta. Rakkauteen kuitenkin kuuluvat aina myöskin kyyneleet, joiden inspiroimana lähdimme suunnittelemaan Piialle punaisia, lasisia, kyyneleen muotoisia uniikkeja koruja.

Avaa Instagram postaus
Lasinpuhaltaja Joonas Laakson paperipainot lasista toimivat yhtenä inspiraationani punaisiin, kyyneleen muotoisiin lasikoruihin. Kuva: Lasismi

Myös Piia Pasasen lasikorujen valmistumisessa on monta haastavaa vaihetta! Huipputaitava lasinpuhaltaja Joonas suunnittelee korujen teknisen osuuden ja valmistuksen. Yli tuhat asteisesta uunista pillin avulla nostettuun kuumaan lasimassaan muotoillaan värikerroksia joiden jälkeen korut jäähtyvät jäähdytysuunissa yön yli, jonka jälkeen valmistuksen toinen osuus voi alkaa.

Avaa Instagram postaus

Ensi viikko tulee jälleen olemaan hulinaa ja vilskettä Tangomarkkinoiden suhteen: lopullisia sovituksia, tiimin tapaamista ja palavereita, lasinpuhallusta, pukujen viimeistelyä sekä korutaidetta!

Toivottavasti ensi viikolla aurinkokin liittyisi seuraamme ja toisi kesän tullessaan!

Rakkaudella, Anne-Mari

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Silkkiä ja säveliä

Anne-Mari Pahkala suunnittelee Piia Pasasen iltapuvut Tangomarkkinoille. Tässä blogissa näet vaatemuotoilijan silmin, kuinka asukokonaisuudet valmistuvat suoriin TV-lähetyksiin.
annemaripahkala.fi

Anne-Mari Pahkala Instagramissa

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

 • Finaaliviikko - jäähyväiset

  Viime viikot ovat olleet aika hulinaa, mutta niin asut kuin korutkin ovat viimeinkin valmiita tositoimiin finaaleja varten! Osaltani tämä tarkoittaa sitä, että tältä erää on aika jättää jäähyväiset niin blogille kuin teille lukijoille, toivottavasti viihdyitte matkassani. Silti ennen mitään muuta, haluan toivottaa suuresti onnea kaikille finaalien kilpailijoille, niin naisille kuin miehille! Paljon onnea ja tsemppiä tulevaan! Rakkaudella, Anne-Mari

 • Tangon argentiinalainen alkuperä pukujen inspiraationa

  On viikko aikaa finaaliin! Tämä viikko on pitänyt sisällään viimeisen pukujen sovituksen ja paljon muuta valmistelua finaaleja varten. Joonas Laakso viimeistelee Piia Pasasen kuningasfinaalin tulevaan asuun kuuluvia punaisia kyyneleen muotoisia lasikoruja. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Punainen on Kuningasfinaalin väri

  Viime viikolla julistettiin kilpailu tulevaan Piia Pasasen puvun väriin liittyen. Voittaja on ratkennut ja oikea vastaus on tietenkin voimakas tomaatin punainen! Viime päivät olen viimeistellyt tulevien suorien lähetysten pukuja. Lisäksi tällä viikolla on aloitettu korujen suunnittelu ja lasinpuhallus. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Kun värillä on väliä

  Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan?

  Piian puku finaalin karsinnassa sai paljon positiivista palautetta varsinkin raikkaasta ja kesäisestä väristään. Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan? Arvaa Piian puvun väri ja osallistu arvontaan! Palkintona design-korvakorut. Rakkaudella, Anne-Mari