Hyppää pääsisältöön

YleX Aamu: Luis Suarez puree ammattilaisjalkapalloilijaa todennäköisemmin kuin hai

Tutkimuksen mukaan ammattilaisjalkapalloilijan todennäköisyys joutua Luis Suarezin puremaksi on 1/2000.

Ile ja Matti

YleX Aamussa Ile ja Matti keskustelivat Luis Suarezin todennäköisestä puremistapauksesta, joka tapahtui jalkapallon MM-kilpailujen alkusarjan ottelussa Uruguayn pelatessa Italiaa vastaan. Suarez mitä ilmeisimmin puri italialaistoppari Giorgio Chielliniä. Aiemmin Suarez on syyllistynyt kahteen otteeseen vastustajan puremiseen pelikentällä.

Matti oli löytänyt News Statesmanin artikkelin, joka oli listannut Suarezin puremisen todennäköisyyksiä.

- Suarez on pelannut 441 ammattilaisottelua, jos kaikki seura- ja maajoukkuepelit lasketaan mukaan. Hän on siis kohdannut avauskokoonpanon ja vaihtopelaajat yhteen laskien noin 6 160 pelaajaa, Matti kertoo.

Karkean arvion mukaan Suarez siis puree vastustajaa joka 147. ottelu. Yksi 2 000:sta ammattilaisjalkapalloilijasta joutuu Luis Suarezin puremaksi.

- Ammattilaisjalkapalloilijalla on suurempi todennäköisyys tulla Luis Suarezin kuin hain puremaksi, Matti sanoo.

- Suarezin puraisu on myös paljon todennäköisempää kuin joutua salaman iskemäksi, kuolla ampiaisten tai mehiläisten hyökkäykseen tai kuolla Yhdysvalloissa ampumavälikohtauksessa, Matti jatkaa.

Urugualaistähden pureman kohteeksi joutuminen on lisäksi todennäköisempää kuin joutua salaman tai asteroidin iskemäksi.

News Statementin tutkimus kertoo toisaalta sen, että astronautin kuoleminen avaruuslennolla tai syövän saaminen on todennäköisempää kuin joutua Suarezin hampaisiin.

Puremiskamppailussa Suarez joutuu taipumaan ex-nyrkkeilijä Mike Tysonille. Nyrkkeilykehässä Tyson tarraa hampaaillaan vastustajaan keskimäärin 50 ottelun välein.

Kuuntele alta Ilen ja Matin hulvaton keskustelu Suarezin puremistapauksesta!

Lähteet: YleX Aamu, News Statesman