Hyppää pääsisältöön

Tangon argentiinalainen alkuperä pukujen inspiraationa

Kollaasi, jossa tassijoita, korusuunnittelija, tietokone ja koru
Kollaasi, jossa tassijoita, korusuunnittelija, tietokone ja koru Kuva: Anne-Mari Pahkala korut

On viikko aikaa finaaliin! Tämä viikko on pitänyt sisällään viimeisen pukujen sovituksen, pukujen viimeistelyä ja paljon muuta valmistelua finaaleja varten. Riihimäellä Lasismilla lasinpuhaltaja Joonas Laakso viimeistelee Piia Pasasen kuningasfinaalin tulevaan asuun kuuluvia punaisia kyyneleen muotoisia lasikoruja.

Piian lisäksi kuvissa seikkailee myös Ylen puvustaja Tiia Lehtonen, joka vastaa puvustamisesta Tangomarkkinoiden kulisseissa Seinäjoella, ja siitä että kaikki asut koruineen ovat oikein asemissaan kun h-hetki lähestyy!

Sovitustilanteissa otetaan aina paljon kännykkäkuvia, joita lähetetään näytettäväksi meikkiosastolle, kuvasuunnittelijoille, ohjaajalle sekä tangomarkkinoiden tuottajalle ja muulle tiimille lopputuloksen suunnittelun edesauttamiseksi.

Avaa Instagram postaus
Piia: "Puku on ihanan kevyt ja se yllä on varmasti hyvä esiintyä."

Viime viikkoisen blogikirjoitukseni kommenttiboksissa Ida kysyi minulta inspiraatiostani; innostaako Argentiinalainen alkuperä ja tangon dramaattisuus suunnittelussa? Ida, olet juurikin asian ytimessä! Niistä kaikista miljoonista linjauksien vaihtoehdoista joita olisin suunnittelutyössäni tässä projektissa voinut valita, valitsin juurikin seurata näitä tummia, voimakkaita rytmejä ja värejä, argentiinalaista hehkuvan tunteikasta dramaattisuutta, intohimoa, naisellisuutta ja intensiivistä muotoilua.

Myös punaisen puvun kyyneleiden muotoiset lasikorut ovat saaneet inspiraationsa nimenomaan tangon tunteikkaasta tavasta tulkita rakkautta, johon aina osana kuuluvat myös kyyneleet. Argentiinalainen intohimo tuleekin näissä kahdessa tulevassa asussa yhdistymään skandinaaviseen muotokieleen, kun kokonaisuuksien suunnittelu ja toteutus on totaalista suomalaista lähituotantoa.

Avaa Instagram postaus
Avaa Instagram postaus

Riihimäen historiallisen lasitehtaan tiloissa lasinpuhaltaja Joonas Laakso jatkaa Piian tulevien lasikorujen parissa, joiden työstämisessä on monta haastavaa vaihetta ennen niiden valmistumista! Työstöä täytyy tehdä useina eri päivinä, ja aikaa ei ole liikaa tuhlattavaksikaan. Joonaksen suunnittelemat korut tulevat olemaan Piian molempien tulevien asukokonaisuuksien kruunaajat, joista toisista kerron ensi viikolla.

Avaa Instagram postaus

Myös kuningatarfinaalin puku on voimakkaasti inspiroitu tangon alkulähteiden, intohimon ja klassisuuden pohjalta. Antaa tunteen puhua puolestaan! "Less is more" on tämän puvun tunnelma, jota täytyy jännittää vielä ensi viikkoon saakka!

Avaa Instagram postaus
Näistä kengistä ei dramatiikkaa puutu! Ylen puvustaja Tiia on löytänyt nämä naisellisuutta hehkuvat klassiset kengät jotka sopivat täydellisesti Piian tuleviin asuihin.

Näihin kuviin ja tunnelmiin jatkamme kokonaisuuksien viimeistelyä vielä finaalien h-hetkeen saakka! Siihen saakka minä toivotan aurinkoa, tunnelmia ja tangon taikaa teille kaikille!

Rakkaudella, Anne-Mari

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Silkkiä ja säveliä

Anne-Mari Pahkala suunnittelee Piia Pasasen iltapuvut Tangomarkkinoille. Tässä blogissa näet vaatemuotoilijan silmin, kuinka asukokonaisuudet valmistuvat suoriin TV-lähetyksiin.
annemaripahkala.fi

Anne-Mari Pahkala Instagramissa

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

 • Finaaliviikko - jäähyväiset

  Viime viikot ovat olleet aika hulinaa, mutta niin asut kuin korutkin ovat viimeinkin valmiita tositoimiin finaaleja varten! Osaltani tämä tarkoittaa sitä, että tältä erää on aika jättää jäähyväiset niin blogille kuin teille lukijoille, toivottavasti viihdyitte matkassani. Silti ennen mitään muuta, haluan toivottaa suuresti onnea kaikille finaalien kilpailijoille, niin naisille kuin miehille! Paljon onnea ja tsemppiä tulevaan! Rakkaudella, Anne-Mari

 • Tangon argentiinalainen alkuperä pukujen inspiraationa

  On viikko aikaa finaaliin! Tämä viikko on pitänyt sisällään viimeisen pukujen sovituksen ja paljon muuta valmistelua finaaleja varten. Joonas Laakso viimeistelee Piia Pasasen kuningasfinaalin tulevaan asuun kuuluvia punaisia kyyneleen muotoisia lasikoruja. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Punainen on Kuningasfinaalin väri

  Viime viikolla julistettiin kilpailu tulevaan Piia Pasasen puvun väriin liittyen. Voittaja on ratkennut ja oikea vastaus on tietenkin voimakas tomaatin punainen! Viime päivät olen viimeistellyt tulevien suorien lähetysten pukuja. Lisäksi tällä viikolla on aloitettu korujen suunnittelu ja lasinpuhallus. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Kun värillä on väliä

  Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan?

  Piian puku finaalin karsinnassa sai paljon positiivista palautetta varsinkin raikkaasta ja kesäisestä väristään. Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan? Arvaa Piian puvun väri ja osallistu arvontaan! Palkintona design-korvakorut. Rakkaudella, Anne-Mari