Hyppää pääsisältöön

My little poneihin hurahtaneet miehet: Poniharrastus on vapauttavaa

My little pony Frienship is magic –sarja hullaannuttaa miehiä ympäri maailman. Tänä viikonloppuna he kokoontuvat Suomeen.

My little pony

Simo Salminen on tavallinen 19-vuotias nuori mies, joka lähtee ensi viikolla armeijaan. Sen lisäksi hän on My little pony- fani. Salminen ystävineen järjestää tänä viikonloppuna ponifaneja yhdistävän Crystal Fair 2014- tapahtuman Finlandia talolle. Salmisen mukaan ponien fanittaminen on vapauttavaa.

- Sarjan katsominen ja faniyhteisössä oleminen antaa erilaisen tavan olla oma itsensä. Ponien fanittamisen avulla pystyy ilmaisemaan herkempää puolta itsestään, sanoo Salminen.

Simo Salminen

Sen lisäksi, että poniharrastuksen kautta voi kyseenalaistaa esimerkiksi sukupuolinormeja, on tärkeässä osassa poniyhteisö, muut bronyt. Poniharrastajat pitävät yhteyttä netissä ja tapaavat säännöllisesti toisiaan.

- Itselleni juuri yhteisö on tässä harrastuksessa tärkeintä. Sarjan katsominen on ehkä vähän sivuosassa. Olemme järjestäneet tapahtumaa vuoden, joten olen tutustunut aika paljon uusiin ihmisiin.

Viikonlopun jälkeen Sami Silmusen elämä muuttuu kerta heitolla, kun mies lähtee armeijaan. Miten asepalvelus ja My little pony –harrastus sopivat yhteen?

- Voisi ajatella, etteivät ne sovi yhteen, mutta kyllä ne sopivat. On esimerkiksi olemassa yhteisö nimeltään Military bronys, johon kuuluu armeijassa olevia poniharrastajia.

Kuuntele Simo Salmisen haastattelu tästä: