Hyppää pääsisältöön

Telttabileratsian esiintyjien telttailukokemukset: Inhoa, inttimuistoja ja lammikoita

YleX:n Ruisrockin telttabileratsiassa esiintyvät Aksim, Musta Barbaari Karri Koira ja Ruudolf kertoivat YleX:lle telttailukokemuksistaan.

Telttailua teltassa // Kuva: EPA / MARTIJN BEEKMAN

Tänään Turussa käynnistyvässä Ruisrockissa YleX:n järjestämässä telttabileratsiassa esiintyy kova kattaus suomalaisräppäreitä. Mutta mikä on räppäreiden oma suhde telttailuun? YleX selvitti.

Aksim

- Minulla on karmea telttailukokemus viime vuoden Lawatansseista. Tuli silloin lauantai-iltana juhlittua aika rankasti ja menin nukkumaan telttaan joskus aamuviideltä. Oli kauhistuttava rankkasade läpi koko yön, ja aamulla heräsin seitsemältä parin tunnin yöunien jälkeen ja huomasin, että puolet teltasta oli veden vallassa. Koko leirintäalue oli yön aikana muuttunut järveksi.

- Ei siinä auttanut muu kuin paeta läpimärkänä ja kauheassa darrassa autoon nukkumaan.

Musta Barbaari

- Varusmiespalvelusta suorittaessa tuli pystytettyä joka leirillä teltta. Olin tietenkin erittäin pätevä teltanrakentaja. Rankinta teltan pystyttäminen oli talvella, kun piti ensin lappaa lunta pois ennen kuin teltan pääsi pystyttämään.

- Festareilla en ole koskaan telttaillut. Se ei oikein kiinnosta.

Karri Koira

- Minä olen anti-telttailija, minusta ei ole siihen hommaan. Juhannuksena olin keikalla Himoksella ja katselin sieltä vuoren päältä sitä teltta-favelaa ja mietin, ettei minusta olisi tuohon. Siellä teltta-alueella on niin HC-meno.

- Jos joku ehdottaisi, että mennään telttailemaan, minä keksisin mieluummin jotain muuta tekemistä.

Ruudolf

- Minä en telttaile. Jos pitää nukkua ulkona, menen mieluummin havujen sekaan nukkumaan kuin telttaan.

Lue myös:

Yllätä ystäväsi Ruisrockissa – laula artistien yleisönlaulatukset oikein

Aurinkorasvat mukaan – Ruisrockia uhkaa täydellinen rantasää

Äänestystulos: Tätä keikkaa Ruisrockissa odotetaan eniten