Hyppää pääsisältöön

Oletko Ruisrockissa lauantaina? Katso nämä keikat

Onko sinulla liput Ruisrockin lauantaille, muttet tiedä, mitä artisteja kannattaa katsoa? Ota tästä vinkit mukaan.

Ruisrock - Uuden musiikin toimittajat // Kuva: YleX

YleX on vahvasti mukana Ruisrockissa ja tahtoo auttaa myös sinua nauttimaan festareiden parhaista paloista. Uuden musiikin ohjelmien toimittajat Pirita Pykäläinen, Venla Kokkonen ja Juhani Kenttämaa kokosivat sinulle listan bändeistä, jotka on kannattavaa nähtävä Ruisrockin lauantaina.

15:15 Risto (Louna-lava)

JUHANI: Teosto-palkinnollakin vast'ikään noteerattu Risto Ylihärsilä on maamme mielenkiintoisimpia poppareita, ja hänen bändinsä Risto taas maamme kiehtovampia kokoonpanoja. Lauantain aloituskeikka voi helposti muodostua koko festareiden mieleenpainuvimmaksi kokemukseksi!

Risto // Kuva: Tomi Mikola

16:15 Ruudolf, Karri Koira, Musta Barbaari & Aksim (Rantalava)

JUHANI: Suomiräpin monipuolisin akti Ruisrockissa tulee kombolta, jotka tarjoavat jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua. Karri Koiran ja Rudin g-funk -flirttailu sekoittuu saumattomasti Mustan Barbaarin salimanifestiin ja Aksimin tuoreen levyn hittipotentiaaliin. Äärimmäinen swag on taattua tällä keikalla!

PIRITA: Se on kuulkaas niin naiset ja herrat, ettei mikään paranna pientä bileperjantain jälkitilaa kuin lihaksikkaat miehet lavalla. Timanttisia spiikkejä, jalokivenkatkuisia hittejä ja maailman paras meno vallitsee tämän nelikon keikalla. Kavereiden kanssa on hyvä tehdä tulosveto ennen aktia ja heittää parhaat arvaukset siitä, montako punnerrusta ja revittyä paitaa esityksessä tullaan näkemään. Voittaja (ja häviäjät) saa tulla hakemaan kourallisen kesäkumeja YleX:n Kumikiiturilta.

Karri Koira - YleXPop 2013 // Kuva: Tomi Mikola

17:15 Iisa (Miniranta)

VENLA: Iisa on ihana! Niin ihana, että mene ihmeessä hänen keikalle, siellä leijailee keijupölyä kaikkien festaroitsijoiden päälle! Pehmeää, kaunista ja tanssittavaa poppia, joka käynnistää festareiden kakkospäivän upeasti, ja saattelee uuteen nousuun!

Iisa // Kuva: https://www.facebook.com/iisaofficial

19:00 Lost Society (Miniranta)

JUHANI: Suomimetallin tuoreimmat kansainväliset toivot tuovat 80-luvun crossoverin ja thräshin takaisin tähän päivään sellaisella tiukkuudella, ilolla ja tarmolla, että esikuvat kalpenevat näiden nuorukaisten rinnalla. Jos haluat Hëwi!-annoksesi energisenä ja hymyilevänä, kannattaa tuoppi täyttää Lost Societyn iloliemellä!

Lost Society // Kuva: Lost Society/Facebook

19:00 Samuli Putro (Niittylava)

JUHANI: Suomen mukavin ja sympaattisin tunteiden tulkki sai jo viime vuonna hittikavalkaadillaan yleisön yhteislauluun, joka aika-ajoin peitti jopa bändin soitannon. Tuoreen albumin tärpit tähän muistoon liitettynä nostaa odotusarvon tämän keikan suhteen korkealle.

Samuli Putro YleX Aamun vieraana // Kuva: Hanne Kautto

20:15 Veronica Maggio (Telttalava)

VENLA: Ruotsin suloinen laululintu Veroniga Maggio on jälleen kerran piristämässä Ruisrockia, jossa poppari esiintyi viimeksi kaksi vuotta sitten. Aina suloinen ja hymyn kasvoille tuova laulajatar kannattaa käydä katsomassa, ja hankkimassa festareiden söpöysannos.

PIRITA: Den här kvinnan är jättehärligt och jag älskar hennes musik. Helan går, det spelar ingen roll och schnapps för alla! Hurra!

Veronica Maggio Ruisrockissa 2012 // Kuva: Maria Rautio

21:30 Michael Monroe (Niittylava)

JUHANI: Suomen ainoa itseoikeutettu rock-tähti ei petä livenä koskaan, eikä miestä ikä paina, vaikka mittarissa on jo yli 50. Hanoi Rocksin sekä miehen soolobändien materiaali taipuu saumattomaksi kokonaisuudeksi, joka vie mukanaan katurockin kulta-aikoihin, milloin se oli vielä vaarallista ja rappiollista.

Michael Monroe ja YleX-aurinkolasit // Kuva: Iida Korhonen/ YleX

23:00 Studio Killers (Telttalava)

JUHANI: Animaatiobändin ensimmäinen julkinen esiintyminen on nähtävä, vaikka pirteä tanssipop ei olisikaan juttusi. Tuleeko Turun oma poika, Teemu Brunila vihdoin ulos hahmostaan, vai onko suomalaismuusikon mukanaolo Studio Killersissä edelleen mysteeri tai perätön huhu. Joka tapauksessa, kyseessä on festivaalien yksi odotetuimmista esiintyjistä!

PIRITA: Teltta on ratkeamispisteessä kun kansa taivaltaa taivastelemaan hologrammibändiä! Tämä on pakko nähdä, mutta jos et mahdu näkemään niin varaa paikka jostain läheltä että voit silti tanssia kaikki animaatiobändin hitit läpi.

Animaatioyhtye Studio Killersin laulaja Chubby Cherry lähikuvassa. // Kuva: Studio Killers / Warner Records

23:00 Future Islands (Louna-lava)

VENLA: Tämä tulee olemaan maaginen keikka. Future Islandsin laulaja Samuel T. Herring on todella intensiivinen esiintyjä, ja täynnä räjähtävää alkuvoimaa. Bändi julkaisi juuri neljännen, Singles-nimisen albuminsa, ja on yksi Ruisrockin mielenkiintoisimmista buukkauksista.

00:15 Lily Allen (Niittylava)

PIRITA: Lily Allen on suurempi kuin koskaan! Sheezus-albumi on kova, mutta silti eniten odotan sitä että koko niitty heiluu sentterit ilmassa ja hoilottaa "Fuck Youuu very very muuch". Sen suurempaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ei maailmassa voi olla.

JUHANI: Festareiden yksi pääesiintyjistä on palannut harharetkiltään takaisin musiikin pariin ja julkaissut pätevän comeback-levyn Sheezusin. Näyttääkö hän kaikille muille maailman diivoille viimeistään Ruisrockissa vievänsä manttelin maailman ykköspopdiivana, kuten hän uhkailee levynsä nimikkoraidalla?

VENLA: Lily Allen on Sheezus, ja hänet on nähtävä! Viimeksi vuonna 2009 Flow-festareilla selkäkipuaan lavalla itkenyt poptähti tulee taatusti tänään näyttämään kaapin paikan. Tämän keikan aikana ei ole yhtään hankalaa olla bitch!

Lily Allen // Kuva: www.myspace.com/lilymusic

Piritan JOKERI: 15:30 Mursusikari (Miniranta)

Turku Music Awards 2013 "Vuoden turkulainen yhtye" -tittelin napannut Mursusikari on se bändi, joka kannattaa käydä vilkaisemassa hykerryttävän nimen takia. Kuka tietää, ehkä Ruisrock-lauantai on se päivä, kun rakastut Ruissaloon rantautuneeseen räppimursuun. Mursujen jälkeen ehtii nopsakasti Ruudolfin, Karri Koiran, Mustan Barbaarin ja Aksimin keikalle.

Ruisrockissa Pirita Pykäläinen // Kuva: YleX