Hyppää pääsisältöön

Kokemus valttia OperaGameseissa

Ratsastajien jalkoja
Ratsastajien jalkoja Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa

Kello kolmetoista täsmäsään mukaan Savonlinnassa paistoi aurinko ja sateen mahdollisuus oli 0%. Todellisuudessa vettä tuli Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa reippaasti. Päivän 140 cm pääluokan alkuun oli tunti ja kenttä lainehti.

Savonlinna Opera Games on yksi suomalaisen esteratsastuksen kestosuosikeista. Joka kesä vuodesta 1993 alkaen järjestetyssä tapahtumassa ratsastetaan tänä vuonna kolmen päivän aikana 18 luokkaa. Perjantain pääluokan Lady Championin kuittasi itselleen Susanna Granroth Tanda-hevosellaan. Lauantaina ratsastettiin nimikkoluokka OperaGames ja sunnuntaina on luvassa jännitystä LähiTapiola Grand Prix –sarjan kolmannessa osakilpailussa.

Lauantaina iltapäivällä lainehti. Aamun nuorten hevosten luokat ehdittiin ratsastaa auringossa, mutta 125cm luokan aikana sää muuttui. Katsojat pakenivat expon telttoihin tai kahviloihin.

Vuohimäen ratsastuskeskuksen kenttä kesti vettä aikansa, mutta huoli pääluokan 140cm radasta kasvoi pisara pisaralta.

kurainen kenttä ja jalat
kurainen kenttä ja jalat Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa

Yhteistyön voimaa

Tuomariston puheenjohtaja päätti ratamestarin ja ratsastajien tuella siirtää luokan alkamista tunnilla, jotta pohja voitaisiin huoltaa perusteellisesti. Yhteistyö oli voimaa, kun ratsastajat valkoisissa housuissaan liittyivät kisajärjestäjien joukkoon ja siirsivät esteet sivuun huoltotöitä varten. Ja kun pohja oli kunnossa, kannettiin esteet yhdessä takaisin. Luokka saattoi alkaa!

ihmisiä katselemassa, kun kauhakuormaaja lanaa esteratsastuskenttää
ihmisiä katselemassa, kun kauhakuormaaja lanaa esteratsastuskenttää Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa

ihmisiä esteratsastusradalla
ihmisiä esteratsastusradalla Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa

nainen kantaa esteratsastuspuomia, mies katselee
nainen kantaa esteratsastuspuomia, mies katselee Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa

Jännitystä uusintaan

Luokkavoitto oli suomalaisittain suuri, 5.000 euroa ja sitä lähti tavoittelemaan 29 ratsukkoa. Ensimmäisenä startannut Mari Levänen ratsasti Tikarettella eleettömästi ja virheittä. Uusinta varmistui, kun Sanna Backlund ja Wilhelmina liittyivät nollakerhoon. Edellisen päivän Lady Champion – voitttaja Susanna Granroth teki Zinolla tarkkaa työtä, samoin Joonas Oranta hienolla Calazio-orilla. Julianna Engblom - Verdi, Valtteri Reilin - Welfe de la Vie sekä Mikael Forsten - Nandele ratsastivat myös virheittä ja kun Sanna Backlund teki Bealisallakin nollaradan, lähti pääpotista kisaamaan kaikkiaan seitsemän ratsukkoa.

Ratsukko okserilla
Ratsukko okserilla Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa

Kokemus voitti

Mari Levänen toisti perusradan kuviota aloittamalla luokan kauniisti virheittä. Seuraavana lähtenyt Sanna Backlund pisti kuitenkin pohja-ajan uusiksi ja siirtyi johtoon. Backlundilla on huikea historia OperaGameseissa – hän on voittanut kisan peräti kuusi kertaa. Tänä vuonna voiton nappasi kuitenkin konkariratsukko Mikael Forsten - Nandele, joka päättäväisesti nipisti johtoajasta lähes kaksi sekuntia ja pääsi tuulettamaan voittajana.

Ratsukko esteellä
Ratsukko esteellä Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa

esteratsastuskilpailun voittaja tuulettaa pokaali kädessä
esteratsastuskilpailun voittaja tuulettaa pokaali kädessä Kuva: Emmi Kähkönen kokemus valttia operagameseissa
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.