Hyppää pääsisältöön

Facebook poisti metsästyksestä intoilevan cheerleaderin kuvia – tässä syy

19-vuotias cheerleader on kohahduttanut sosiaalisessa mediassa jakamalla kuvia metsästysmatkoiltaan - metsästyskuvissa kun esiintyy suhteellisen harvinaisia eläinlajeja hengettöminä. Facebook poisti lähes kaikki kuvat.

Kendall Jones rakastaa metsästystä. // Kuva: https://www.facebook.com/kendalltakeswild/

Texasilainen cheerleader Kendall Jones harrastaa metsästystä, eikä häpeile näyttää sitä sosiaalisessa mediassa. Jones on jakanut Facebookissa runsaasti kuvia harrastuksensa parista. Sosiaalinen media kohahti, kun Jones jakoi kuvia metsästysretkeltään Afrikasta.

Jones jakoi Zimbabwen-metsästysretkeltään kuvia, joissa hän poseerasi ampumiensa eläinten kanssa. Jonesin tähtäimeen olivat päätyneet ainakin elefantti, leijona ja leopardi. Eläimet Jones oli ampunut maksullisella metsästysmatkalla - Jones oli siis pulittanut paikalliselle matkanjärjestäjälle tietyn summan saadakseen kaadettua haluamansa eläimet.

Nyt lähes kaikki Jonesin Zimbabwen-matkan kuvat ovat kadonneet Facebookista. Facebookin edustaja kertoo Mashablen haastattelussa, ettei kuvien poistamisen syynä ollut suinkaan eläinaktivistien ärsyyntynyt palaute, vaan palvelun sääntöjen rikkominen.

- Poistamme sisällön, johon liittyy uhanalaisen lajin salametsästystä, eläinten tappelukäyttöön myymistä, tai eläinten pahoinpitelyä, kommentoi Facebookin edustaja asiaa Mashablelle.

Jones puolustaa Zimbabwen-metsästysmatkaansa sanomalla, että metsästysmatkoihin laitetut rahat käytetään eläinten suojeluun, ja että on metsästysmatkojen ansiota, että uhanalaisilla eläimillä menee paremmin kuin aiemmin.

Lähteet: Mashable