Hyppää pääsisältöön

Finaaliviikko - jäähyväiset

Kuvakollaasi, jossa koruja ja puku
Kuvakollaasi, jossa koruja ja puku Kuva: Anne-Mari Pahkala koru

Ja niin on saapunut aika finaaliviikon, joka osaltani tarkoittaa myös sitä, että tältä erää on aikani jättää jäähyväiset niin blogille kuin teille lukijoille, toivottavasti viihdyitte matkassani. Silti ennen mitään muuta, haluan alkuun toivottaa suuresti onnea kaikille finaalien kilpailijoille, niin naisille kuin miehille! Paljon onnea ja tsemppiä tulevaan!

Viime viikot ovat olleet aika hulinaa, mutta niin asut kuin korutkin ovat viimeinkin valmiita tositoimiin! Kun minun ja Joonaksen osuudet asujen ja lasin toteutuksissa olivat valmiit, projektiin kuningatarfinaalin punaisien korujen viimeistelyn osalta hyppäsi mukaan vielä Ekorun Laura Saarivuori-Eskola, joka vastasi korujen lasiosien viimeistelystä valmiiksi koruiksi! Lauran työtila on yhteisellä studiollamme Tampereella ja juuri ”meille” muuttaneena hän on minulle uusi tuttavuus! Laura kertoo: ”Valmistan käsityönä koruja uusiomateriaaleista; pääosin käytöstä poistetuista suomalaisista kolikoista ja hopealusikoista. Saatavana on valmiita korusarjoja, mutta teen myös paljon tilaustöitä niin asiakkaiden omista materiaaleista kuin vaikkapa tiettyjen vuosien kolikoista.”

Avaa Instagram postaus

Piian lasisormuksen hopearengas ei olekaan aivan tavallinen sormuspohja, vaan se on uudelleen muotoiltu käytetystä kahvilusikasta. Lusikka ja niin ollen sormuskin siis ovat hopeaa. Laura avasi minulle hieman työn vaiheita: ”Ensiksi sahasin lusikan varren sormuksen koon vaatimaan mittaan, sitten pyöristin sen sormukseksi, juotin hopealla kiinni ja pyöristin lopulliseen muotoonsa. Lopuksi viilasin, hioin ja kiillotin sormuksen. Hopea voi olla hyvin vanhaakin, kuvassa oleva vintage-lusikka on vuodelta 1927.” Tämän jälkeen valmis sormus kiinnitettiin Joonaksen suunnittelemaan suupuhallettuun lasiosaan ja valmiin lopputuloksen tulette näkemään torstaina Kuningasfinaalin suorassa lähetyksessä! Jännittävää! En varmaankaan voi liikaa korostaa yhteistyön merkitystä työssäni.

Avaa Instagram postaus

Draamankaari pukujen suunnittelussa Teatteri Palatsista Kuningatarfinaaliin on liukunut hempeän leikkisästä, intohimon ja dramaattisuuden kautta todelliseen syvään naisellisuuden voimakkuuteen, mystisyyteen, klassiseen ylellisyyteen, jossa vähemmän on enemmän - less is more. Samalla tämä kyseinen värivalinta antaa kunnian kaikille muille kuningatarfinaalin upeille naistaiteilijoille kukoistaa – Piian musta, minimalistinen mutta visuaalinen asukokonaisuus on kunnianosoitus myös upeille naiskilpailijoille, joiden värit tumma asukokonaisuus antaa erottua vierellään. Olen ostanut Piian asun mustan silkin Espanjan Barcelonasta ja se on helmikirjailun vuoksi ommeltu kokonaisuudessaan täysin käsin alusta loppuun.

Avaa Instagram postaus

Piian asu on ommeltu alusta loppuun käsin, se pitää sisällään tuhansia pieniä pistoja. Viimeisessä sovitustilanteessa selvitetään monta kokonaisuuteen liittyvää asiaa. Piia katselee kuvassa Joonaksen valmistamaa ylellistä sormusta, joka tulee olemaan osa kuningatarfinaalin asuaan. Tarkkasilmäiset saattavat Kuningasfinaalissa nähdä Peltsillä vilahtelevan myös nämä lasiset kalvosinnapit.

Ensimmäisessä kirjoituksessani kuukausi sitten kerroin ottaneeni tämän työn ilolla vastaan, mutta myös tietynlaisena jännittävänä haasteena. Niin kuin työssäni yleensäkin, uppouduin tähän täysillä, tein parhaani, tutustuin uusiin ihaniin ihmisiin ja suunnittelimme yhdessä kokonaisuuden, joka nyt tulisi olemaan valmis. Tangomarkkinoiden suunnittelu- ja toteutusvaihe on nyt valmis ja osani tässä projektissa suunnittelijana on käytännössä ohitse. Minulle hyvin tärkeää on tiimin ja erityisesti itse juontaja Piia Pasasen fiilikset projektista: "Uniikkiin, varta vasten itselle suunniteltuun iltapukuun pukeutuminen tuntuu joka kerta aivan erityiseltä. Finaalipuvut sopivat sekä väreiltään että tyyliltään tangomaailmaan, niissä on sopivasti draamaa. Molemmat toimivat varmasti hyvin myös televisiossa."

Avaa Instagram postaus

Piian kuningatarfinaalin asuun kuuluvat uniikit lasikorut on valmistettu suupuhalletusta lasista Riihimäen historiallisella lasitehtaalla,Lasismilla. Korut kruunaavat Piian mystisyyttä huokuvan dramaattisen asukokonaisuuden. Korut ovat aiempi yhteistyömme Joonaksen kanssa ja ne ovat seikkailleet jo kerran mm. Presidentin linnanjuhlassa. Vaikka yhteinen matkamme tältä erää tässä muodossaan päättyykin tähän, ei sen silti tarvitse päättyä lopullisesti! Kutsun teidät mukaani Facebookini ja Instagramini kautta, jonne toivotan teidät lämpimästi tervetulleeksi! Innokkaille shoppailijoille löytyy tottakai myös nettiputiikki kotisivuiltani. Ettehän epäile olla minuun yhteydessä, mikäli joskus voin olla avuksenne juhlapukeutumisessa! Nyt on kuitenkin aika sanoa kaunis kiitos teille kaikille lukijoille sekä Ylelle suomalaisen muotoilun tukemisesta. Muistattehan, että omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa suuresti muotoilun tulevaisuuteen Suomessa.

Avaa Instagram postaus

Toivotan teille lämpimästi aurinkoista ja rakkauden täyteistä kesää ja tangomarkkinoita! Seinäjoella tavataan! Adios amigos!

Rakkaudella, Anne-Mari

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Silkkiä ja säveliä

Anne-Mari Pahkala suunnittelee Piia Pasasen iltapuvut Tangomarkkinoille. Tässä blogissa näet vaatemuotoilijan silmin, kuinka asukokonaisuudet valmistuvat suoriin TV-lähetyksiin.
annemaripahkala.fi

Anne-Mari Pahkala Instagramissa

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

 • Finaaliviikko - jäähyväiset

  Viime viikot ovat olleet aika hulinaa, mutta niin asut kuin korutkin ovat viimeinkin valmiita tositoimiin finaaleja varten! Osaltani tämä tarkoittaa sitä, että tältä erää on aika jättää jäähyväiset niin blogille kuin teille lukijoille, toivottavasti viihdyitte matkassani. Silti ennen mitään muuta, haluan toivottaa suuresti onnea kaikille finaalien kilpailijoille, niin naisille kuin miehille! Paljon onnea ja tsemppiä tulevaan! Rakkaudella, Anne-Mari

 • Tangon argentiinalainen alkuperä pukujen inspiraationa

  On viikko aikaa finaaliin! Tämä viikko on pitänyt sisällään viimeisen pukujen sovituksen ja paljon muuta valmistelua finaaleja varten. Joonas Laakso viimeistelee Piia Pasasen kuningasfinaalin tulevaan asuun kuuluvia punaisia kyyneleen muotoisia lasikoruja. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Punainen on Kuningasfinaalin väri

  Viime viikolla julistettiin kilpailu tulevaan Piia Pasasen puvun väriin liittyen. Voittaja on ratkennut ja oikea vastaus on tietenkin voimakas tomaatin punainen! Viime päivät olen viimeistellyt tulevien suorien lähetysten pukuja. Lisäksi tällä viikolla on aloitettu korujen suunnittelu ja lasinpuhallus. Rakkaudella, Anne-Mari

 • Kun värillä on väliä

  Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan?

  Piian puku finaalin karsinnassa sai paljon positiivista palautetta varsinkin raikkaasta ja kesäisestä väristään. Mitä tapahtuisi, jos värit katoaisivatkin kokonaan? Arvaa Piian puvun väri ja osallistu arvontaan! Palkintona design-korvakorut. Rakkaudella, Anne-Mari