Hyppää pääsisältöön

IL: Huvipuisto-onnettomuus vaati miehen hengen Espanjassa – Linnanmäki sulki Kirnun

Espanjan Benidormissa sijaitsevassa Terra Mitica -huvipuistossa on sattunut kuolemantapaus.

Linnanmäen Kirnu // Kuva: https://www.facebook.com/linnanmaki

Iltalehti kertoo maanantaina Espanjan Benidormissa sijaitsevassa huvipuistossa sattuneesta kohtalokkaasta onnettomuudesta, joka vaati 18-vuotiaan miehen hengen. Vastaava laite löytyy Linnanmäeltä, ja se on onnettomuuden takia toistaiseksi suljettu.

Mies menehtyi Terra Mitica -nimisessä huvipuistossa Inferno-vuoristoradassa. Espanjalainen El Pais -lehti kertoo onnettomuuden johtuneen alustavien tietojen mukaan laitteen turvavaljaiden pettämisestä.

Linnanmäeltä löytyy Infernoa vastaava laite, joka tunnetaan nimellä Kirnu. Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo Iltalehden haastattelussa, että onnettomuuden takia Kirnu on toistaiseksi suljettu.

- Saimme laitevalmistajalta tiedon jo eilen illalla, että onnettomuus on sattunut. He tutkivat, että mitä siinä on tapahtunut, Adlivankin kertoo.

Adlivankin kertoo Kirnun pysyvän suljettuna, kunnes Espanjassa sattuneen onnettomuuden syy selviää. Adlivankinin mukaan laitteet tarkastetaan päivittäin, ja turvallisuus on Linnanmäelle kaikki kaikessa.

Lue koko artikkeli Iltalehden sivuilta.

Lähteet: Iltalehti