Hyppää pääsisältöön

Meri Kuusisto: Amerikkalainen

Kirjailija Meri Kuusisto
Kirjailija Meri Kuusisto Kuva: Mirva Kakko meri kuusisto

Esikoiskirjailija Meri Kuusisto on merkillepantava mielikuvittelija. Hän kehitti romaaniinsa päähenkilön Susetten, joka ei halua sitoutua vain yhteen mieheen eikä hän halua synnyttää lasta tähän maailmaan. Sen sijaan Susette laittaa amerikkalaiselle jalkapallolle vaipat ja kuljettaa sitä ympäri kaupunkia lastenvaunuissa. Toisten naisten ja varsinkin miesten ennakkoluulot törmäävät humoristisella tavalla tarinassa Susetten elämäntavan kanssa. Hullu vai performanssitaiteilija?

Susette törmää kerrostalon katolle erakoituneeseen Hermanniin. Kaksi keskenään melkoisen erilaista ihmistä löytää toisensa. Hermanni ei kestänyt palveluammatissa ihmisten kanssa keskustelua ja jäi työkyvyttömyyseläkkeelle. Susette ymmärtää Hermannin lapsuuden tuskan ja vilpittömyyden. Hermanni ei puolestaan näe jalkapallovaipoissa mitään kummallista.

Humoristinen romaani panee lukijan miettimään naisen oikeutta omaan kehoonsa ja mielipiteisiinsä. Se on kaikille naisille ehdoton yksinoikeus ja tasa-arvon peruskivi.

Meri Kuusisto keskustelee kirjastaan toimittaja Seppo Puttosen kanssa. Näytteet lukee Erja Manto.

Viikon kirja liittyy Ylen Radio 1:n heinäkuun naisteemaan. Lähetys ti 22.7. klo 17.20.

Yle Areena - Aamu-tvn Aamun kirja: Meri Kuusisto: Amerikkalainen

Yle Areena - Yle Radio 1:n Arvolataamo: moninainen äitiys Mitä on tämän päivän äitiys?
Mukana keskustelemassa kirjailija Meri Kuusisto

  • Ihmisen elämä on yksi iso treenileiri

    Aimo ja Köpi soutavat 700 km Kustavista Hailuotoon parissakymmenessä vuorokaudessa. Näin teki myös Juha Hurme ystävänsä kanssa. Fyysisen rutistuksen aikana miehet keskustelevat taiteesta ja yleensäkin ihmisenä olemisesta. Näin syntyi Hurmeen romaani Nyljetyt ajatukset. - Kyllä se hiukan raskasta oli, mutta se oli myös ihanaa.

  • Meri Kuusisto: Amerikkalainen

    Amerikkalainen jalkapallo vaippoihin lastenvaunuihin ja kaupungille. Siinä asetelma ajatusleikille, jolla esikoiskirjailija Meri Kuusisto testaa lukijoiden käsityksiä äitiydestä ja naiseudesta.

Uusimmat sisällöt - Kirjat