Hyppää pääsisältöön

Spice Girlsin ensimmäinen hitti on täysi-ikäinen – tiesitkö nämä 18 spaissarifaktaa?

Maailma muuttui tasan 18 vuotta sitten heinäkuun kahdeksas päivä, kun brittibändi Spice Girls julkaisi ensimmäisen sinkkunsa Wannabe. YleX kokosi 1996 julkaistun biisin kunniaksi 18 kohdan spaissarilistan.

Spice Girls // Kuva: Virgin Records

1. Yhtyeen jäsenet valittiin bändiin The Stage -lehden ilmoituksella, jossa etsittiin fiksua, ulospäinsuuntautunutta, kunnianhimoista ja tanssitaitoista laulajaa. Ilmoitukseen tuli satoja hakemuksia.

2. Emma Bunton liittyi yhtyeeseen viimeisenä jäsenenä, kun bändiin valittu Michelle Stephenson jätti ryhmän perhesyistä.

3. Spaissarit eivät itse keksineet lempinimiään Baby, Posh, Scary, Sporty ja Ginger, vaan ne annettiin yhtyeelle Top of the Pops -lehden artikkelissa. Geri Halliwellin bändinimi oli alun perin Sexy spice, mutta se muutettiin myöhemmin Ginger spiceksi.

4. Bändin nimi oli ensin Touch, mutta se vaihdettiin The Spice Girlsiksi julkaisemattomaksi jääneen Sugar and Spice -biisin innoittamana.

5. Geri ei ollut päästä spaissareihin, koska laulaja poltti naamansa auringossa juuri ennen ryhmän koe-esiintymistä. Halliwell sai kuitenkin uuden koeajan. Myös Melanie Chisholm oli jäädä pois ryhmästä, koska laulajalla oli koe-esiintymisen aikana nielurisatulehdus.

6. Geri puristi prinssi Charlesia berberistä ja lauloi tälle syntymäpäivälaulun Charlesin 50-vuotispäivillä.

7. Emmalla on sininen vyö karatessa.

8. Victoria Beckhamia kaavailtiin esittämään Lara Croftia pelin leffaversiossa, mutta rooli annettiinkin Angelina Jolielle. Kenties roolitus olisi mennyt toisin, jos Sporty-spaissari Mel C olisi hakenut paikkaa.

9. Wannabe-hitti kirjoitettiin Mel B:n mukaan nopeassa luovuudenpuuskassa puolessa tunnissa. Victoria ei ollut paikalla, mutta osallistui prosessiin puhelimitse.

10. Roger Moore esiintyy Spice World -elokuvassa

11. Nelson Mandela kutsui spaissareita sankareikseen, kun presidentti tapasi yhtyeen 1997.

- Tämä on yksi elämäni hienoimmista hetkistä, Mandela sanoi tapaamisen aikana haastattelussa.

12. Geri jätti Spaissarit 1998 Helsingin keikan jälkeen. Yhtye väitti Ylen haastattelussa kuukasia ennen keikkaa, että bändin välit ovat kunnossa.

13. Emma teki kappaleen Pokémon-elokuvaan 1998.

14. Spice Girlsin kappaleista tehtiin Viva Forever! -niminen musikaali, joka kertoi tosi-tv-bändistä. Musikaalin sai kriitikoilta murskaavaa palautetta ja sen esitykset lopetettiin nopeasti.

15. Bändi julkaisi 2007 Greatest Hits -kokoelmalevyn, jonka uusi sinkku Headlines (Friendship Never Ends) ei räjäyttänyt pankkia.

16. Wannabe-kappaleen sanoitukset Friendship never ends toistuvat uusimman sinkun nimen lisäksi myös Goodbye-biisissä, jonka yhtye julkaisi Gerin eron jälkeen.

17. Yhtye esiintyi viimeisen kerran yhdessä Lontoon Olympialaisten avajaisseremoniassa elokuun 12. 2012. Bändi jatkoi huhujen mukaan keikan jälkeen bailausta George Michaelin kanssa.

18. Wannabe-kappaleen musiikkivideo on kuvattu yhdellä otoksella.

Lähteet: Digital Spy, Teen.com, zimbio.com, Mirror, IS