Hyppää pääsisältöön

Tangokuningas 2014 on Teemu Roivainen

Vuoden 2014 Tangokuningas on Teemu Roivainen.

Hän esitti Kuningasfinaalin ensimmäisellä kierroksella kappaleen Kuu, kylmä kuningatar. Yleisöäänten perusteella toiselle kierrokselle pääsi 4 kilpailijaa. Roivainen sai 14,9 % yleisöäänistä.

Toisen kierroksen laulut koostuivat Juha Vainion tuotannosta ja Roivaiselle arpoutui esitettäväksi Yksinäinen saarnipuu. Toisen kierroksen päätteeksi tuomaristo pisteytti kilpailijat. Tuleva kuningas jatkoi seuraavalle kierrokselle pistein 38. Maksimipistemäärä oli 50.

Superfinaalissa Roivaisen kanssa kuninkuudesta mittelöi Leif Lindeman. Molemmat esittivät tulkintansa kappaleesta Hopeinen kuu. Tangolupauksessaan Roivainen lupasi: "Annan kaikkeni joka ilta yleisölle ihan missä vain". Tuomarit äänestivät uudesta kuninkaasta sijoittamalla kilpailijan joko sijalle 1 tai 2. Teemu Roivainen sai tuomaristolta 3 ykkösijaa. Hän villitsi yleisön Seinäjoki Areenalla kovimpiin aplodeihin läpi illan. Kruunauksen jälkeen voittokappaleena Tangokuningas 2014 lauloi Onnemme kyyneleet.

Katso Teemun matka tangokuninkaaksi täältä.

Kommentit