Hyppää pääsisältöön

Kuningasidean laulaja perusti uuden bändin – diskobiisi tulossa

Kuningasideasta tuttu Väinö "Väinöväinö" Wallenius on perustanut uuden yhtyeen Jani "Jay Lamar" Lagerström kanssa.

Kuningasideasta tuttu Väinö "Väinöväinö" Wallenius.

Jay Lamar & Walle on tuore helsinkiläisduo, jonka Nothing's Really Gone -niminen esikoisbiisi sulattaa yhteen tekijöidensä musiikillisia taustoja.

Jay Lamar eli Jani Lagerström on tuottaja-muusikko, joka on toiminut muun muassa Erinin ja Jannika B:n taustajoukoissa. Jay Lamar -nimellä hän on tehnyt pitkään hommia house ja klubi - musiikin parissa ja soittanut lukuisia DJ-keikkoja ympäri Eurooppaa esimerikiksi Ministry Of Sound -kiertueilla Swedish House Mafiasta tutun Steve Angellon kanssa. Studiossa hän on puolestaan tehnyt useita omia julkaisuja sekä remiksejä muille artisteille, kuten HIM:lle. Walle puolestaan tunnetaan paremmin Kuningasidean laulaja Väinöväinönä.

Kaksikko tapasi Wallen eli Väinö "väinöväinö" Walleniuksen aikaisemman indierock-yhtyeen levyn äänityksissä. Parivaljakon yhteisistä studiosessioista on syntynyt useita biisejä, joista osa on päätynyt esitettäväksi myös muille artisteille. Eräissä sessioissa syntyi kuitenkin biisi, josta tuli vahvasti fiilis, että tämä on tehtävä ihan itse. Heidän oli siis perustettava bändi.

Nothing's Really Gone on uutta, tanssittavaa urbaania popmusiikkia, jossa fiilistellään uusdiskomaisissa tunnelmissa, funkkaavien kitaroiden ja trooppisten biittien tahdissa samalla, kun teksti kehottaa olla hukkaamatta aikaa, koska kaikki on mahdollista.

Jay Lamar & Wallen Nothing's Really Gone -kappale julkaistaan perjantaina 18. heinäkuuta.

Uudesta yhtyeestään huolimatta Väinöväinö jatkaa tuttuun tapaan Kuningasidean laulajana. Bändi esiintyy perjantaina 11. heinäkuuta Helsingin Le Bonkissa.

Lähteet: Suomen Musiikki