Hyppää pääsisältöön

Varusmies ja kumppani kaipaavat tukea ja ymmärrystä – kuuntele Apua intti-ikävään -soittolista

Tällä viikolla 13 000 suomalaisnuorta aloitti armeijan. YleX tarjoaa kotiin jääville inttileskille Apua intti-ikävään -soittolistan.

Sotilaat paraatissa // Kuva: Kristoffer Tripplaar / POOL / EPA

Kaartin Jääkärirykmentin sotilaspastori Suvi Kouri kertoo YleX:n haastattelussa, että varusmiespalvelus on suuri muutos sekä varusmiehelle että hänen mahdolliselle puolisolleen.

- Molemmat tarvitsevat aikaa sopeutumiseen ja tarvitsevat ymmärrystä puolin ja toisin, Kouri sanoo.

Parisuhteen kariutumiset eivät armeija-aikana ole mitenkään tavattomia. Kourin mukaan armeijan läpikäyminen on parisuhteelle haasteellista aikaa.

- Eihän se parikymppisen elämässä ole mitenkään tavatonta, mutta armeija-aikana sellaista tapahtuu paljon.

Sotilaspastorin mukaan varusmiesaika vaatii paljon ymmärrystä ja pinnaa puolisolta.

- Varusmies tarvitsee paljon tukea, sillä hän on raskaassa tilanteessa. Täytyy myös ymmärtää, että tämä on nyt sen varusmiehen maailmaa. Inttijuttuja kerrotaan paljon myös vapaa-ajalla, sillä elämä pyörii tällä hetkellä sen ympärillä.

Kourin mukaan kotoa tarvitaan joustoa, koska varusmies suorittaa asevelvollisuuttaan, eikä pysty itse vaikuttamaan siihen, tuleeko lomille vai ei.

Kuuntele YleX:n kokoama Apua intti-ikävään -soittolista.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.