Hyppää pääsisältöön

Tangokuningatar 2014 on Maria Tyyster

Vuoden 2014 Tangokuningatar on Maria Tyyster. Hän esitti Kuningasfinaalin ensimmäisellä kierroksella kappaleen Rakastan, rakastan, rakastan. Toiselle kierrokselle pääsy ratkesi yleisöäänillä, joista tuleva kuningatar saalisti 19,5%. Piritta Venho nappasi yleisöäänten enemmistön 25,6%. Toiselle kierrokselle pääsi 4 kilpailijaa.

Tällä kierroksella kilpailijat tulkitsivat Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä lauluja. Tyyster sai esitettäväkseen kappaleen Pieni sydän. Tuomariston jäsen Milana Misic kiitteli kierroksen jälkeen, kuinka hyvin kuningatarehdokkaat olivat paneutuneet hänen äitinsä tuotantoon. Tuomaristo pisteytti kilpailijat kierroksen päätteeksi. Maksimipistemäärä oli 50, joista Maria Tyyster sai 45.

Superfinaalissa kuningattaren kruunusta Tyysterin rinnalla kamppaili Piritta Venho. Molemmat esittivät duettona kappaleen Tulisuudelma yhdessä torstaina kruunatun Tangokuninkaan Teemu Roivaisen kanssa. Tangolupauksessaan Tyyster lupasi toimia tangolähettiläänä yleisöä arvostaen ja auttaa kehittämään tanssimusiikkiperinnettä Suomessa. Tuomarit äänestivät uudesta kuningattaresta sijoittamalla kilpailijan joko sijalle 1 tai 2. Ensin tuomarit antoivat sijoituksensa Piritta Venholle. Kilpailu ratkesi kolmannen tuomarin Eeva Konnun kohdalla. Hän sijoitti Venhon Arja Korisevan ja Ile Vainion tavoin toiseksi. Lopulta vain Martti Haapamäki sijoitti Venhon ensimmäiseksi. Täten Maria Tyyster sai tuomaristolta 4 ykkösijaa. Liikuttunut kuningatar kiitti television välityksellä ystäviään ja ennen kaikkea perhettään saamastaan tuesta. Kruunauksen jälkeen voittokappaleena tuore kuningatar lauloi kappaleen La Cumparsita.

Katso Marian matka tangokuningattareksi täältä.

Kommentit