Hyppää pääsisältöön

Tietoturvayritys: Tehdasasetusten palauttaminen ei välttämättä tyhjennä puhelimen muistia

Tietoturvayritys Avast on havainnut, etteivät vanhemmat Android-älypuhelimet tyhjene täysin, vaikka ne palautettaisiin tehdasasetuksille.

Selfie // Kuva: Maria Rautio

Vanhoja älypuhelimia saa myytyä eteenpäin helposti, ja tuolloin puhelin tyhjennetään usein palauttamalla siihen tehdasasetukset. Tehdasasetusten palautuksen kuuluisi tyhjentää puhelin täysin ja palauttaa se täysin neitseellisen puhtoiseen tilaan, mutta totuus on toinen.

Tietoturvayritys Avast löysi vanhoista Android-puhelimista muun muassa entisten käyttäjien nakukuvia, ja jopa näiden Google-hakuja. Avastin työntekijät kävivät läpi 20 Android-pohjaista älypuhelinta, joista löytyi yhteensä 750 kuvaa liki alastomista tai täysin paljaista naisista. Myös entisten käyttäjien sähköpostilaatikoihin pääsi käsiksi helposti.

Google kommentoi Avastin löydöksiä vain toteamalla kokeessa olleiden puhelimien käyttöjärjestelmien olevan vanhentuneita, eivätkä löydökset kerro Android-järjestelmän turvallisuudesta mitään. Avastin työntekijät kuitenkin varoittavat vanhempien Android-puhelimien käyttäjiä kertomalla, että paras tapa laitteen muistin totaaliselle puhdistamiselle on puhelimen täydellinen tuhoaminen.

Lähteet: Digitalspy