Hyppää pääsisältöön

Kisakatsomokaunotar, surullinen viiksimies ja hiusfanittajat – nämä tyypit muistetaan MM-kisoista

Jalkapallon MM-kisojen aikaan niin kentällä kuin kentän reunamillakin on nähty mieleenpainuvia hahmoja.

Brasilian surullisin mies. // Kuva: EPA/Urs Flueeler

Yle Uutiset muistelee, millaisia erikoisia tapauksia Brasilian jalkapallon MM-kisoissa on tähän saakka nähty.

Bangladeshin suurin Saksa-fani: 65-vuotias maanviljelijä Amjad Hossain askarteli huimat 3,5 kilometriä pitkän Saksan lipun. Saksa oli niin otettu bangladeshilaisen vaivannäöstä, että Saksan Bangladeshin-lähettiläs matkusti Dhakasta 200 kilometriä Hossainin luo ojentamaan elinikäisen jäsenyyden Saksan viralliseen kannattajaseuraan, kertoo uutistoimisto DPA.

Miss Kisakatsomo: Belgian kannattaja Axelle Despiegelaere herätti televisiokuvissa jopa kosmetiikkajätti L'Orealin huomion. Kaunotar Belgialaiskaunotar kiinnitti huomiota MM-kisoissa – sai sopimuksen mallitoimistoon. L'Oreal ehti toteuttaa 17-vuotiaan kanssa sosiaalisen median mainoskampanjan, minkä jälkeen yhteistyö lopetettiin. Syyksi on epäilty Despiegelaeren Kuollut gaselli järjesti MM-kisoista bongatulle belgialaiskaunottarelle potkut.

Tukkannattajat: Monet jalkapallotähdet ovat tunnettuja omaleimaisista hiustyyleistään, mutta myös fanit ovat olleet valmiita uhraamaan karvojaan kannatukselle. Hiusmuotoilija Rob Ferrel on tainnut toteuttaa näyttävimmät kisaparturoinnit Yhdysvaltain Texasissa valokuvantarkoilla trimmauksilla, joissa fanien takaraivoihin ovat ilmestyneet ainakin Lionel Messi ja Hernandez Balcazar.

Brasilian surullisin mies: Kuva Brasilian joukkueen fanista Clovis Fernandesista levisi räjähdysmäisesti internetissä Saksa-tappion jälkeen. Miehen kasvoille kuvastuu täydellisesti brassien maansuru, ja mestaruuspokaalin kopiota puristaviin käsiin tiivistyy koko kansan epäusko. Fernandes toipui kuitenkin pian järkytyksestään ja antoi pokaalinsa Saksan faneille.

Tervejalkaiset pyörätuolipotilaat: Brasilian katsomoissa on kuvattu moniakin jalkapallofaneja, jotka seurasivat ottelua pyörätuolipaikalla – mutta nousivat jaloilleen tuulettamaan maalia tai hakemaan virvokkeita. Kisat järjestävä Fifa vapautti ennen turnausta myyntiin alennuslippuja muun muassa liikuntarajoitteisille. Toistuvasti jalkapallo-otteluja häiriköinyt italialaismies hyödynsi pyörätuolia päästäkseen liikuntarajoitteisten katsomoon, mistä hän ryntäsi kentälle kesken Belgia-USA-ottelun.

Lähteet: Yle Uutiset