Hyppää pääsisältöön

Kuoleman edessä

Kuoleman edessä, Anders Lund Madsen, yle tv1
Toimittaja Anders Lund Madsen haluaa tutustua kuolemaan. Kuoleman edessä, Anders Lund Madsen, yle tv1 anders lund madsen

TV1 tiistaisin 22.7. - 19.8.2014 klo 20.00 - 20.30, uusinta keskiviikkoisin klo 6.25 ja sunnuntaisin klo 12.05
Ohjelmalla ei ole verkkokatselua.

Syntymän rinnalla kuolema kuuluu luonnollisena tapahtumana ihmisen elämään. Miksi kuolemasta kuitenkin puhutaan vähemmän?

Mitä tapahtuu ennen kuin me kuolemme, kun kuolemme ja sen jälkeen kun olemme kuolleet? Tanskalaistoimittaja Anders Lund Madsen yrittää ymmärtää ihmiselämän vääjäämätöntä vaihetta.

Viisiosaisessa sarjassa (Du skal dö) Anders tapaa muun muassa kuolevia ihmisiä, tutustuu erilaisiin hautajaisiin ja selvittää, mitä ihmisen ruumiille oikeasti tapahtuu kuoleman jälkeen.

22.7. Viimeinen ehtoollinen

Tanskalaistoimittaja Anders Lund Madsen tapaa ihmisiä, jotka tietävät pian kuolevansa. Kuoleman pitäisi olla yhtä luonnollinen tapahtuma kuin syntymä, mutta moni ei miellä asiaa niin.

29.7. Viimeinen hengenveto

Anders Lund Madsen on saanut luvan seurata Finnin ja Sörenin viimeisiä vaiheita. Ystävykset tietävät kuolevansa pian ja sanovat jäähyväiset toisilleen ja elämälle.

5.8. Muisto elää

Millaisena toivot sinua muistettavan kuolemasi jälkeen? Anders Lund Madsen käy romanihautajaisissa ja tapaa amerikkalaisen hautausurakoitsijan, joka palsamoi vainajat heidän toivomustensa mukaan.

12.8. Ruumiin elämä

Arne Lund Madsen jututtaa oikeuslääkäreitä ja ruumiskärpäsiin erikoistuneita tutkijoita saadakseen selville, mitä ruumiille konkreettisesti tapahtuu kuoleman jälkeen.

19.8. Kuoleman huijaaminen

Anders Lund Madsen tapaa miehen, joka on kuollut kahdesti. Lisäksi hän tapaa tutkijoita, jotka uskovat ihmisen voivan elää jopa 200-vuotiaiksi. Miten se on mahdollista?

Tuotanto: DR, Tanska.

Muita tanskalaissarjoja:
Kaikuja tuonpuoleisesta

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Jouluisen gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.