Hyppää pääsisältöön

Suomen e-urheilun huipputurnaus Yle Areenassa ja TV2:lla

Kuvaa Assembly 2013:sta.
Kuvaa Assembly 2013:sta. Kuva: Aleksi Kinnunen / Assembly assembly 2013

Yle seuraa Assembly-pelifestivaalien kovatasoisia tietokonepeliturnauksia kolmen päivän ajan. Luvassa on Starcraft II, Dota 2, CS: GO –pelien ammattilaisturnaukset.

Aikataulu

Torstai ja perjantai koostuvat eri pelien karsintaotteluista. Lauantai huipentuu finaaleihin, joista Counter-Strike: Global Offensive lähtetään suorana lähetyksenä myös TV2:lla.

Yle Areena ja yle.fi - katso Areenassa tai HD:nä
To 31.7. klo 17 Counter-Strike: Global Offensive karsintaotteluita (A-lohko)
To 31.7. klo 21 Counter-Strike: Global Offensive karsintaotteluita (B-lohko)

Pe 1.8. klo 17 Starcraft 2 karsintaotteluita (lohkot 1 ja 2)
Pe 1.8. klo 21 DOTA 2 karsintaotteluita (B-lohko)

La 2.8. klo 10.30 Counter-Strike: Global Offensive pudotuspelien ensimmäinen kierros
La 2.8. klo 16 DOTA 2 finaali
La 2.8. klo 19 Starcraft 2 finaali
La 2.8. klo 22 Counter-Strike: Global Offensive finaali

Yle TV2
La 2.8. klo 22:05 Counter-Strike: Global Offensiven finaali

Selostajat

Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen selostavat Teemu “wabbit” Hiilinen yhdessä entisen ammattilaispelaajan Juha “aNGeldusT” Kurpan kanssa.

Teemu Hiilinen on yksi Suomen kokeneimmista elektronisen urheilun selostajista - hän on selostanut Counter-Strikeä ja muita FPS-pelejä yli kymmenen vuoden ajan. Hiilinen on myös yksi ENCE eSports-seuran perustajista sekä Suomen elektronisen urheilun liiton entinen puheenjohtaja. Juha Kurppa pelasi Counter-Strikeä menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla mm. CKRAS-joukkueessa, joka voitti 30P-LAN-turnauksen sekä saavutti 2. sijan Copenhagen Games:ssa vuonna 2011.

Dota 2 sekä Starcraft 2 -turnaukset selostavat Thomas “Tonttu” Tontchev sekä Otto “shAsur” Turkki.

eSports

Elektroninen urheilu on yksi maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista. Lajin palkintopotit ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet muutamasta tuhannesta dollarista jopa 10 miljoonaan dollariin asti. Palkintopottien kasvun myötä lajin suosio ja näkyvyys on kasvanut monissa maissa. Lajin ykkösmaa on Etelä-Korea, jossa on pelattu ammattimaisesti jo vuosituhannen alusta asti.

Enemmän tietoa tapahtumasta Assemblyn omilta sivuilta

Päivitykset: 29.7.2014: Alustava aikataulu korvattu lopullisella sekä lisätty selostajat. 2.8.2014: Korjattu lauantain lähetysajan alkuaika.

Kommentit