Hyppää pääsisältöön

Rotox funkkasi tukevasti, Loiri congasi mukana

Eero Raittisen ja Hillel Tokazierin Rotox-yhtye esiintyi Vesa-Matti Loirin kanssa tämän juontamassa Iso Liisa -ohjelmassa vuonna 1976.

Tasavallan Presidentti -yhtyeen hajottua 1974 lähti laulaja Eero Raittinen kasaamaan ympärilleen uutta bändiä. Rotox koottiin lopulta vain parissa kuukaudessa, kosketinsoittaja Hillel Tokazierin muutettua keväällä 1975 takaisin Suomeen.

Raittisen, Tokazierin, kitaristi Eero Luparin, basisti Uppe Siitosen ja rumpali Upi Sorvalin muodostama yhtye esitti suomenkielistä, tukevaa funk-rockia. Rotoxin sanoituksissa oli voimakasta yhteiskunnallista kannanottoa, jota tasapainotti arvaamattomasti huudahteleva jammailu.

Juokse, juokse, juokse on Eero Raittisen uran ensimmäinen yksin säveltämä ja sanoittama kappale. Kappale levytettiin Rotoxin ainoaksi jääneelle Etsikko-albumille vuonna 1976. Livetaltioinnissa mukana jammailee Iso Liisan juontaja Vesa-Matti Loiri, joka esitteli omia congarumpalintaitojaan bändin rinnalla hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kappaleen Alan keisari on säveltänyt Rotoxin kosketinsoittaja Hillel Tokazier. Kappale levytettiin jo yhtyeen ensisinglelle 1975, mutta seuraavana vuonna ilmestyneelle albumille se ei enää päätynyt.

Rotoxin etsikkoaika kului lopulta nopeasti ja sen voidaan katsoa lopettaneen toimintansa vuonna 1976.

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto