Hyppää pääsisältöön

Rouva varapresidentti

Rouva varapresidentti, Julia Louis-Dreyfus, yle tv1
Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) pyrkii vankkaan asemaan Washingtonissa. Rouva varapresidentti, Julia Louis-Dreyfus, yle tv1 julia louis-dreyfus

TV1 lauantaisin 16.8. - 4.10.2014 n. klo 23.55 - 00.25 (tarkista alkamisaika tv-oppaasta)
Yle Areenassa 30 päivää

Komediasarja Rouva varapresidentti (Veep) sijoittuu Yhdysvaltain varapresidentin kansliaan. Kahdeksanosainen sarja satirisoi hulvattomasti varapresidentin nimellistä asemaa. TV1 esittää uusintana sarjan ensimmäisen tuotantokauden.

Huikea haaste, eikö totta?

Entinen senaattori Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) on hyväksynyt kutsun palvella maataan sen kakkosjohtajana, varapresidenttinä.

Yhdysvaltain presidentti on maailman vaikutusvaltaisin henkilö, joten onhan hänen kakkosmiehenäänkin oleminen huikea ammatillinen haaste, eikö?

Asiat eivät kuitenkaan ole aivan näin.

Mitä varapresidentti saa tehdä?

Varapresidentin päivät ovat toki touhua täynnä ja kalenteri pursuaa, mutta mitään merkittäviä päätöksiä hän ei koskaan pääse tekemään. Siitä pitävät toimiston väki ja protokolla tehokkaasti huolen.

Suuret linjaukset ja maailmanpoliittisesti merkittävät ratkaisut ovat aina varsinaisen presidentin heiniä, kun taas varapresidentin on tyytyminen vähäpätöisiin juttuihin, ja seurusteltava välillä jopa tavallisten kansalaisten kanssa.

Valtakunnan kumileimasimena olo on kuitenkin tyhjää parempi pesti, vai onko sittenkään?

Sarjan tähtenä loistaa Julia Louis-Dreyfus

Käsikirjoitetun, mutta improvisaatiotyyliin kuvatun sarjan pääosassa hurmaa Seinfeld-sarjasta komedialegendaksi ponkaissut Julia Louis-Dreyfus. Sivurooleissa nähdään Tony Hale, Anna Chlumsky, Matt Walsh ja Reid Scott.

Sarjan on luonut poliittisista satiireistaan kuten Politiikan nappula (The Thick of It) ja elokuvasta In the Loop tunnettu Armando Ianucci.

Tuotanto: HBO, 2012. Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2013.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.