Hyppää pääsisältöön

Samsungin kysely: Kahdeksan prosenttia suomalaisista on ottanut alaston-selfien

Samsungin teettämän kyselyn mukaan 71 prosenttia suomalaisista ei ole koskaan ottanut selfie-kuvaa, mutta maassa on myös alaston-selfien harrastajia.

Miehen alaston yläruumis // Kuva: Wikipedia

Suomalaiset eivät innostu selfien eli omakuvan ottamisesta samaan tapaan kuin muut pohjoismaalaiset, kirjoittaa Yle Uutiset. Samsungin tutkimusyhtiö YouGOVilla teettämän kyselyn mukaan 71 prosenttia suomalaisista ei ole koskaan ottanut itsestään selfietä. Esimerkiksi Tanskassa vastaava luku oli 61 prosenttia.

Puolet 18–34-vuotiaista ja 25 prosenttia 34–55-vuotiaista kertoi kyselyssä ottaneensa omakuvan. Kyselyn mukaan 8 prosenttia suomalaisista kertoi ottaneensa itsestään selfien alastomana. Suomalaiset kertoivat ottavansa selfieitä juhlissa, koulussa tai työpaikalla. Noin 30 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että hauska tilanne oli kuvassa tärkeintä.

Vaikka suomalaiset ottavat kyselyn mukaan vähemmän selfieitä kuin muut pohjoismaalaiset, ovat suomalaiset innokkaimpia julkaisemaan omakuvansa Facebookissa. Näin kertoo kyselyn perusteella tekevänsä 41 prosenttia suomalaisista. Noin 38 prosenttia vastaajista kertoo, ettei jaa omakuviaan missään, vaan pitää ne tallennettuna puhelimessaan.

Kyselystä ilmenee, että ruotsalaiset muokkaavat omakuviensa laatua pohjoismaalaisista kaikista innokkaimmin. Niin kertoi tekevänsä 23 prosenttia ruotsalaisista, kun taas Suomessa luku oli 18.

Samsung teetti kyselyn tutkimusyhtiö YouGOVilta keväällä 2014. Kyselyyn vastasi 4 000 yli 18-vuotiasta, ja heistä suomalaisia oli 1 000.

Lähteet: Yle Uutiset