Hyppää pääsisältöön

Jennifer Lopezille kyseenalaista kunniaa – punkkilajista nimikaima

Tiedemiehet ovat nimenneet vasta löydetyn vesipunkkilajin Jennifer Lopezin mukaan.

Jennifer Lopez Areenalla // Kuva: Tomi Mikola

Merta tutkivat tiedemiehet ovat kunnioittaneet American Idolistakin tuttua laulaja- näyttelijä Jennifer Lopezia nimeämällä vastikään löydetyn vesipunkkilajin hänen mukaansa. Litarachna lopezae mite löydettiin Karibianmereltä koralliriutasta, Puerto Ricon ja Dominikaanisen tasavallan väliseltä vesistöalueelta.

Biologi Vladimiar Pesic kertoo Billboardille, että punkki nimettiin Lopezin mukaan, koska koko tutkijaryhmä nauttii hänen musiikistaan.

- Lopezin musiikki piti tutkijaryhmän hyväntuulisena samalla, kun kirjoitimme tutkimustyömme löydöksistä, joten oli perusteltua nimetä uusi laji hänen mukaansa, Pesic kertoo.

Tutkijaryhmä kertoo myös seuranneensa tiiviisti jalkapallon MM-kisoja, jonka Jennifer Lopez ja Pitbull esittävät futiksen MM-kisojen tunnusbiisin.

Pop-tähden mukaan nimetty vesipunkkilaji löytyi lähes 70 metrin syvyydestä. Tiedemiesten mukaan vesipunkkeja ei ole aikaisemmin löytynyt yhtä syvältä. Jennifer Lopez ei ole vielä kommentoinut millään tavalla tiedemiesten erikoista kunnianosoitusta.

Lähteet: Billboard, NME